Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 28

Į Vilniaus merus taikantis V.Benkunskas: avantiūrų ar blizgučių buvo nemažai, turėjome ir avialinijas, ir pliažų

Septynerius metus Vilniaus mero pavaduotoju dirbantis Valdas Benkunskas pasiryžo kandidatuoti į sostinės merus ir skelbdamas apie tai negailėjo kritikos merui Remigijus Šimašiui. Jis kalbėjo apie tai, kad cirko, avantiūrų Vilniui nebereikia, reikalingi rimti darbai. Kalbėdamas 15min studijoje vicemeras neslėpė, kad projektai, kurie vykdomi sostinėje, ne visada buvo aptariami su koalicijos partneriais – esą apie dalį jų jis pats sužinojo tik iš žiniasklaidos.
Valdas Benkunskas
Valdas Benkunskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

– Prisistatydamas renginyje pirmadienio vakarą savo pasisakymą pradėjote nuo to, kad per ateinantį pusmetį Vilnius turės nuspręsti, kokios nori miesto ateities – ar dar vienos avantiūros, ar, cituoju, „pagaliau rinksimės svarbių darbų kryptį“. Ar pastaruosius ketverius metus, o gal ir abi Remigijaus Šimašiaus kadencijas vadinate avantiūra?

– Čia reikėtų žiūrėti šiek tiek ilgesnę istoriją, ką Vilnius turėjo pastaruosius 15 ar 20 metų. O turėjo tų avantiūrų ar blizgučių tikrai nemažai, galime prisiminti visokias avialinijas, gugenheimus, kosmodromus ar siūlymus pirkti salas Graikijoje ir steigti seniūnijas. Turėjome taip pat ir pliažų, lentelių nuėmimų naktinių ir panašių dalykų.

Nesakau, kad visi šitie dalykai yra blogi ar nereikalingi, bet, mano nuomone, dirbant miesto savivaldybėje 12 metų, užimant 7 metus pareigas, prisiimant atsakomybes už tam tikras sritis, miestui šiandien reikalingi tikslūs, konkretūs darbai, kuriuos vilniečiai pajustų kasdieniame savo gyvenime. Todėl ir yra pasirinkimas kalbėti apie tuos būtinus, kryptingus darbus, mažiau dėmesio skiriant pijariniams cirkams.

– Kaip sakėte – pijariniams paveikslėliams. Ką konkrečiai turėjote omeny?

– Bendrai savivaldybėje arba politikoje yra pozicija rinktis tokius darbus, kurie galbūt patraukia žiniasklaidos dėmesį, momentaliai atkreipia visuomenės dėmesį, bet nekuria pridėtinės vertės, kurios reikia miestiečiams, buvo tokia tendencija.

O Vilniaus savivaldybės funkcija yra kurti patogų miestą kasdieniam žmonių gyvenimui. Mes turime kelius, mokyklas, kitą infrastruktūrą, kuria naudojasi tūkstančiai vilniečių. Mano dėmesys ir yra į tai einant vicemero pareigas – daugiau dirbti, o ne eiti ir rodytis. Siekti rezultato, o ne orientuotis į procesą.

Vilnius turėjo tų avantiūrų ar blizgučių tikrai nemažai, galime prisiminti visokias avialinijas, gugenheimus, kosmodromus. Turėjome taip pat ir pliažų, naktinių lentelių nuėmimų.

Tokių pijarinių šou mes tikrai turėjome nemažai Vilniuje ir, mano nuomone, tas dėmesys ir darbas, kuris buvo skiriamas tokiems dalykams, buvo tiesiog tuščias laiko gaišimas.

– Bet jūs neateinate kandidatuoti iš opozicijos, esate valdančiojoje koalicijoje, jūsų frakcija – antra pagal dydį. Ar dirbant su Remigijumi Šimašiumi jūsų balsas buvo girdimas – tiek frakcijos, tiek vicemero?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas