Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 24

Į Vilnių sugrįžta žemai skraidantys angelai: nori įprasminti žmonių paramą Ukrainai

Skulptorius Vaidas Ramoška atnaujins sostinės didžiausius ženklus pagrindiniuose keliuose į ją. Jau nuo šio savaitgalio tris miesto pavadinimus papuoš menininko instaliacijos apie Vilnių, miestą su žemai skraidančiais angelais, rašoma agentūros „Maniac“ pranešime spaudai.
Vaidas Ramoška ir jo skulptūra – angelas
Vaidas Ramoška ir jo skulptūra – angelas / Agentūros „Maniac“ nuotr.
Temos: 2 Angelas Vilnius

Anot menininko, idėja atkartoti šią meninę instaliaciją gimė natūraliai – šventiniu laikotarpiu norisi priminti visiems, kokie sostinėje gyvena žmonės ir kartu įprasminti sostinės žmonių paramą Ukrainai.

„Tai buvo savotiškas miesto simbolis, kurio reikšmė, manau, galutinai atsiskleidė su laiku, o šventės – puiki proga tai įprasminti“, – sako jis.

V.Ramoškos teigimu, meninės instaliacijos „Žemai skraidančių angelų miestas“ bus įrengtos trijuose pagrindiniuose keliuose į sostinę – magistralėje iš Kauno, iš Panevėžio bei iš Druskininkų.

Pasak menininko, šie žodžiai bene geriausiai atspindi sostinėje gyvenančius ir joje kuriančius žmones, kurių indėlis į kovą už taiką su šiandieninio pasaulio chaosu, tironija, yra milžiniškas ir vertas įprasminimo.

„Mane neramina tai, kas vyksta aplink – ką galiu padaryti, tai tik palaikyti menu tuos, kurie siekia santarvės, taikos, remia ją. Kitų galimybių neturiu, tad toks priminimas apie Vilnių, jo žmones, yra savotiška mano padėka visiems šioje kovoje“, – sako jis.

Pranešama, kad menines instaliacijas menininkas įrengs savo lėšomis prieš tai informavęs sostinės savivaldybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas