Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 04 06

Ieškome kiaulių: Kauno daugiabučio kiemo brūzgynuose – „prieglauda“ katėms

Viename Kauno V.Krėvės pr. daugiabučių namų kiemų, krūmuose, kažkas ėmė ir įrengė gyvūnų „prieglaudą“. Vietos gyventojai spėja, kad taip gamtą teršia viena beglobius katinus mėgstanti šerti moteriškė. Nors „Kauno švara“ sąvartyną sutvarkė, tikėtina, kad tai katinėlių mylėtojos nesustabdys.
Šiukšlės V. Krėvės prospekte Kaune
Šiukšlės V. Krėvės prospekte Kaune / 15min skaitytojo Mariaus nuotr.

Apie krūmuose, augančiuose tarp V.Krėvės pr. 75 ir 77 namų, „laidojamas“ atliekas 15min pranešė kaunietis Marius. Jis pasidalijo ir savais įtarimais: galima šiukšlintoja – moteriškė, šerianti katinus. Kaunietis pateikė ir gyvūnų mylėtojos nuotrauką.

„Informacija apie šiukšlyną jau perduota „Kauno švarai“. Kaip tik šiandien (balandžio 3 d. – aut. past.) ryte tvarkė, bet po tvarkymų moteriškė vėl kuitėsi krūmuose“, – teigė Marius.

Tai, kad tarša buvo užfiksuota, patvirtino ir UAB „Kauno švaros“ Miesto tvarkymo skyriaus vadovė Jolanta Beidokaitė. Pasak jos, gyventojų sukurta „prieglauda“ laukinėms katėms jau yra sutvarkyta. Tik nežinia, ar ilgam. Ar vėl nebus užsiimta gyvūnėlių globa.

„Matydami nusižengimus, gyventojai turėtų informuoti ir savo seniūnijos atstovus ar savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių. Nes pagal įstatymus už tai gresia įspėjimas, pakartotinai nusižengus – bauda. „Kauno švara“ pati baudų neskiria. Tai atlieka kompetentingos įstaigos. Jei žmonės žino konkretų šios situacijos kaltininką, pirmiausia, žinoma, reiktų ją įspėti gražiuoju apie gresiančius nemalonumus. Sudėtingiau, kai teršėjas nežinomas“, – patikino J.Beidokaitė.

Švaros ir tvarkymo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 20 iki 140 eurų, pakartojus tą patį nusižengimą bauda skiriama nuo 140 iki 600 eurų. Baudžiama ir už šiukšlių ne į savo konteinerius pylimą, ir už šiukšlinimą viešose vietose. Tiesa, pastebėjus pažeidimą, pirmiausiai pažeidėjas yra įspėjamas.

Kviečiame nelikti abejingiems ir kartu sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas