Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 01 /12:32

I.Šimonytei sukritikavus Prezidentūrą, ši atkirto, kad premjerė remiasi netikslia antrašte

Premjerė Ingrida Šimonytė feisbuke įgėlė prezidentūrai pareikšdama, kad, kaip ji supranta, „pajamų augimas švelnina infliaciją tik tada, kai pajamas didina Prezidentūra“. Ir kartu priminė, kad pajamų augimas švelnina infliacijos pasekmes, o ne pačią infliaciją. Toks buvo premjerės atsakas į prezidento patarėjos mintis Žinių radijo laidoje, kurias paskelbė naujienų agentūra ELTA. Prezidentūra teigia, kad premjerė reagavo į antraštę, kuri buvo netiksli.
Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su premjere Ingrida Šimonyte
Prezidentas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė / Roberto Dačkaus (Prezidento kanceliarija) nuotr.

„Prezidentūra: pajamų augimas nėra infliacijos švelninimo priemonė.

Also Prezidentūra: pirmas infliacijos švelninimo pasiūlymas – didinti gyventojų pajamas.

Kaip suprantu, pajamų augimas švelnina infliaciją tik tada, kai pajamas didina Prezidentūra. Ir šiaip, jis švelnina infliacijos pasekmes, o ne ją pačią“, – su didele ironijos doze feisbuke pasisakė I.Šimonytė.

Tokią premjerės reakciją sukėlė prezidento patarėjos Irenos Segalovičienės mintys. Patarėja Žinių radijo laidoje „Pozicija“ sakė, kad šių metų biudžete numatyti pokyčiai – pensijų augimas, didesnis neapmokestinamas pajamų dydis, minimalios algos kėlimas – yra skirti skurdui ir socialinei nelygybei mažinti, o tai esą įsisenėjusi Lietuvos problema.

I.Segalovičienės poziciją paskelbė naujienų agentūra ELTA. Tiesa, vėliau agentūra patikslino pirminį teksto pavadinimą, kuris skambėjo taip: „Prezidentūra: pajamų augimas nėra infliacijos švelninimo priemonė“.
Patikslintas pavadinimas skamba taip: „Prezidentūra: pajamų augimo nereikėtų pateikti kaip infliacijos amortizavimo būdų.“

„Šių pokyčių nereiktų pateikti kaip infliacijos amortizavimo būdų. Nes jei padidėjimas yra skirtas infliacijai valdyti, vadinasi, mes nevykdome socialinės ir nelygybės mažinimo politikos. Bet kokiu atveju atsiranda politikos disbalansas, todėl, prezidento nuomone, priemonių reikia keturiose srityse.

Pirma – didinti gyventojų pajamas. Antra – užšaldyti, t. y. nedidinti viešųjų paslaugų kainų, tokių kaip darželiai, neformalus ugdymas, viešasis transportas ir pan.

Trečia svarbi sritis – didinti produktų ir paslaugų pasiūlą, pirmiausia skatinant aktyviau ir palankesnėmis sąlygomis vystytis atsinaujinančiai energetikai. Ir ketvirta – padėti verslui dorotis su kainų šoku“, – dėstė prezidento patarėja.

Prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis teigia, kad premjerė reagavo ne į originalius žodžius, o į netikslią antraštę.

Premjerė feisbuke sureagavo ne į Irenos Segalovičienės pareiškimą, „kad pajamų augimas nėra infliacijos švelninimo priemonė“, o į ELTA‘os antraštę. Irena Segalovičienė tokių žodžių „Žinių radijuje“ nesakė, ELTA antraštę vėliau patikslino, teigė R.Jasiulionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento