Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iniciatyvai atstatyti Ukrainos mokyklas, įrengti slėptuves Airija skyrė 3 mln. eurų

Airijos vyriausybė trečiadienį skyrė 3 mln. eurų Lietuvos Vystomojo bendradarbiavimo ir humanitarinės pagalbos fondui, kuris be kita ko naudojamas Ukrainos infrastruktūrai atstatyti.
Kijevo licėjus nukentėjo nuo Rusijos raketų atakos. / Volodymyr Tarasov / ZUMAPRESS.com
Kijevo licėjus nukentėjo nuo Rusijos raketų atakos. / Volodymyr Tarasov / ZUMAPRESS.com

Kaip savo „Facebook“ puslapyje teigia Užsienio reikalų ministerija (URM), minėtos lėšos bus skiriamos slėptuvių nuo bombų mokyklose statybai ir ugdymo įstaigų atstatymui Ukrainoje.

„Airijos parama yra nepaprastai reikšminga masines Rusijos oro atakas patiriančiai Ukrainai. Drauge galime nuveikti daugiau padėdami Ukrainos žmonėms apsaugoti vaikų gyvybes, atstatyti savo šalį ir kurti ateitį. Esame dėkingi Airijai už solidarumą, bendradarbiavimą ir partnerystę,“ – URM pranešime cituojamas viceministras Simonas Šatūnas.

Kaip nurodo Airijos vyriausybė, 3 mln. eurų Lietuvos vystomiems projektams skiriama iš trečiadienį paskelbto 36 mln. eurų vertės paramos Ukrainai paketo.

URM Vystomojo bendradarbiavimo departamento duomenimis, nuo Rusijos karinių veiksmų yra nukentėjusi kas septinta Ukrainos mokykla, dėl to 900 tūkst. ukrainiečių moksleivių mokosi tik nuotoliniu būdu.

Fondas 2022–2024 metais padėjo atstatyti bei įrengti mokyklas, vaikų darželius Borodiankoje, Irpinėje ir Snihurivkoje. Irpinės vaikų darželyje taip pat įrengta antiradiacinė slėptuvė, Snihurivkos profesinis licėjus aprūpintas įranga profesiniams įgūdžiams ugdyti.

Pasak departamento, fondo iniciatyvas atstatant Ukrainos ugdymo įstaigas finansiniais įnašais remia Taivanas, Andora, nuo šiol – ir Airija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas