Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš karinės tarnybos atleistas pranešėjo statusą turintis puskarininkis

Iš karinės tarnybos atleistas pranešėjo statusą turintis puskarininkis Audrius Zavišas, trečiadienį skelbia nacionalinis transliuotojas LRT.
Karinis paradas
Karinis paradas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Krašto apsaugos ministerijos teigimu, karys iš pareigų atleistas „už konkretų drausmės pažeidimą“: du kartus per metus neatliktų užduočių – laiku neparengtų skaidrių.

Tuo metu pats A.Zavišas pats tai vadina susidorojimu už tai, kad pastebėjo ir pranešė apie galimai nusikalstamus Krašto apsaugos savanoriškų pajėgų (KASP) Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės štabo viršininko veiksmus.

Kaip skelbia LRT, vienas iš pranešimų susijęs su galimai fiktyviomis savanorių pratybomis, kitas – su maisto produktų prekyba dalinyje.

Nesulaukęs savo vadovų reakcijos, Audrius Zavišas kreipėsi į prokurorus ir gavo pranešėjo statusą dviejuose ikiteisminiuose tyrimuose. Jie iki šiol tebevyksta.

„Prokuratūra pripažino mane pranešėju, nes informacija pasitvirtino ir vyksta tyrimas. Ir nuo to laiko tada vadovybė pradėjo daryti spaudimą, mobingą. Per metus inicijavo šešis tyrimus, iš kurių du pasiekė tikslą ir buvau atleistas“, – kalbėjo puskarininkis.

Ministerijos Karo tarnybos ir personalo departamento direktorius pulkininkas Ramūnas Švažas sako, kad atleidimą karys gali skųsti teismui. A.Zavišas tvirtina jau tą padaręs.

Savo ruožtu piktnaudžiavimu ir mobingu kaltinamas KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės štabo viršininkas Marius Steponavičius tikina, kad karys atleistas pagrįstai, o jo pateikta informacija tėra prielaidos.

LRT duomenimis, iš profesinės karo tarnybos dėl drausminių nuobaudų kasmet atleidžiami keliasdešimt karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas