Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 11

Iš konteinerio Klaipėdoje „skraidė“ atliekos: viduje tupėjo „rūšiuotojas“

Klaipėdos tarybos narys, socialinis darbuotojas Saulius Liekis, antradienio rytą nešęs atliekas į konteinerį, buvo nustebintas: iš požeminio konteinerio atliekos pačios skraidė į šonus, o viduje tupėjo atliekų „rūšiuotojas“. Aiškėja, kad vasarą vis daugiau taros patenka ne į taromatus, o į konteinerius.

S.Liekis atliekas nešė į požeminį konteinerį Sinagogų gatvėje, Klaipėdoje. „Einu ir žiūriu, kad pro angą skraido „bambaliai“. Anga atidaryta ir paremta kuprine. Pasižiūriu, o viduje žmogus tupi. Gaila, nepavyko pakalbint, užsiėmęs buvo, o ir man reikėjo skubėt“, – 15min pasakojo S.Liekis.

Vaizdo įraše matyti, kaip konteinerio dangtis paremtas kuprine. Plastiko konteineryje, panašu, žmogus ieškojo taros, kurią galėtų nunešti į taromatą. Tinkama tara tiesiog skraidė į gatvę iš konteinerio.

„Įlipt, matyt, jam nebuvo sunku, atliekų nemažas sluoksnis, bet kaip išlips?“ – kėlė klausimą pašnekovas.

Tuo metu Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) atstovas Arūnas Liubinavičius teigė, kad požeminių konteinerių maišo gylis siekia apie 3 metrus, virš žemės esanti dalis – dar apie 1,5 metro.

„Būna, kad tuomet, kai atliekų sluoksnis yra didesnis, žmonės į juos įsilipa. Greta būna pagalbininkų. Padeda vienas kitam. Baisu, kad kas mesdamas atliekas nesužalotų“, – pasakojo pašnekovas. Jis prisiminė, kad kartą ir atliekų vežėjams teko traukti iš požeminio konteinerio žmogų, niekaip nepajėgusį išlipti.

Prieš kelis mėnesius uostamiesčio ugniagesiams praeivis pranešė apie požeminiame konteineryje esantį žmogų ir negalintį iš jo išlipti.
Kartu KRATC atstovas pastebi, kad vasaros metu, kai suvažiuoja poilsiautojai, padaugėja konteineriuose atliekų, kurios galėtų būti atiduotos į taromatus.

„Ypač tai stebime Neringoje. Žmonės, matyt, nemato reikalo per atostogas nešti butelio į parduotuvę, į taromatą. Jie tiesiog išmeta jį ir tiek“, – teigė A.Liubinavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas