Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 09

Iš pasieniečių sraigtasparnio nufilmuota iš Baltarusijos atėjusi migrantų grupė

Antradienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) sraigtasparnio įgula užfiksavo neteisėtai iš Baltarusijos į Lietuvą patekusią 10 suaugusių migrantų grupę. Sraigtasparnio įgulai pranešus apie Pietų Lietuvos pasienio miškuose pastebėtus migrantus, netrukus juos sulaikė ant žemės veikiantys pareigūnai.

Pasak VSAT, migrantai prisistatė Sirijos ir Irako piliečiais.

„Užsieniečiai buvo pristatyti į vieną iš prie pat sienos esančių VSAT objektų. Ten jie sušilo, pailsėjo. Kaip paprastai tokiais atvejais, pasieniečiai įvertino visas aplinkybes, ar migrantams nėra kokių nors grėsmių. Nei medikų, nei kitos pagalbos jiems nereikėjo. Užsieniečių savijauta buvo normali, jie dėvėjo metų laiką atitinkančius šiltus drabužius bei avalynę, elgėsi ramiai“, – teigiama pasieniečių pranešime.

VSAT taip pat nurodo, kad pareigūnai migrantams perdavė humanitarinius paketus su maistu, vandeniu ir kitais jiems laiką lauke leisti praversiančiais daiktais. Tuomet vadovaujantis Lietuvoje galiojančia tvarka užsieniečiai buvo neįleisti į šalį ir grįžo į Baltarusiją.

Antradienio parą, ši grupė buvo vienintelė neįleista į Lietuvą. Daugiau tokių bandymų nebuvo fiksuota.

Nuo pernai prasidėjusio migrantų iš Artimųjų Rytų bei Afrikos antplūdžio į Lietuvą per Baltarusiją neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. užsieniečių.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš antradienio į trečiadienį duomenimis, nepateko 8301.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas