Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 09 09

Iš policijos paleistas A.Kandrotas-Celofanas: per kratą ieškojo bombų, mitinge bus daug žmonių

Teismas pusei metų skyrė namų areštą riaušių prie Seimo byloje įtarimų sulaukusiam Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas. Ketvirtadienio vakarą įtariamasis, užbaigus procesinius veiksmus, paleistas iš policijos įstaigos. Sostinės Birželio 23-iosios gatvėje A.Kandrotą užfiksavo 15min, vyras su fotoreporteriu, kol laukė transporto, pasidalijo įspūdžiais apie kratą ir aktualijas.
Antanas Kandrotas-Celofanas
Antanas Kandrotas-Celofanas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį pusei metų skyrė namų areštą vienam įtariamųjų riaušių prie Seimo byloje Antanui Kandrotui, žinomam Celofano pravarde.

„Skirtas šešių mėnesių namų areštas, jo sąlygos: nebendrauti su 41 asmeniu, būti namuose nuo 22 valandos vakaro iki 6 valandos ryto, nedalyvauti mitinguose prie Seimo, Vyriausybės ir Prezidentūros“, – BNS sakė teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Apie 18.30 val. A.Kandratas sostinės Naujamiestyje paleistas iš policijos komisariato, ten jį užfiksavo 15min fotoreporteris.

Įtariamasis domėjosi, kokie žurnalisto tikslai, o išgirdęs, kad jo sulaikymas ir paskirtas namų areštas domina visuomenę, pats ėmė klausinėti, ką apie jį skelbia žiniasklaida. A.Kandrotas guodėsi kelias paras praleidęs be mobiliojo ar kitų ryšio priemonių, tad telefono ekrane peržvelgė, kas šiuo metu žiniasklaidoje apie jį skelbiama.

„Turėtų būti ryt mitinge daug žmonių“, – prognozavo A.Kandrotas, kuriam asmeniškai teks leisti laiką namuose ar bent atokiai nuo numatomo protesto vietų.

Pašnekovas prisiminė ir jo namuose atliktą kratą, stebėdamasis, ko, be kita ko, esą ieškojo pareigūnai: „Iš kur pas mane gali būti kažkokia sprogmenų gamybos įranga, bombos? Nesąmonė kažkokia.“

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Antanas Kandrotas-Celofanas mitinge, po kurio ir tapo įtariamuoju
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./ Antanas Kandrotas-Celofanas mitinge, po kurio ir tapo įtariamuoju

Netrukus prie policijos pastato stabtelėjo automobilis su užsienio registracijos numeriais, A.Kandrotas sėdo į keleivio vietą ir išvyko.

Tuo metu kitą įtariamąjį riaušių prie Seimo byloje sulaikytą Andrių Lobovą prokuratūra prašo suimti mėnesiui.

„Prašoma skirti suėmimą iki spalio 8 dienos“, – BNS sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė G.Vosyliūtė. Nutartis dėl šio sulaikytojo kardomosios priemonės bus skelbiama penktadienį.

Prokuratūros pareiškimas nagrinėtas ketvirtadienį nuotoliniu būdu.

42 įtariamiesiems riaušių prie Seimo byloje pateikti įtarimai dėl dalyvavimo riaušėse, keturi jų dar kaltinami ir riaušių provokavimu, ketvirtadienį pranešė Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Justas Laucius.

„Šiai dienai įtariamieji yra 34 vyrai ir aštuonios moterys, 25 asmenys pripažinti nukentėjusiais, iš jų vienas Seimo narys, viena žurnalistė, 23 riaušes malšinę Viešojo saugumo tarnybos ir policijos pareigūnai“, – sakė prokuroras.

VIDEO: Prokuroras pateikė daugiau detalių apie A.Kondrato ir A.Lobovo sulaikymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas