Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 09

„Iš šitos teritorijos jie taip paprastai neišeis“: J.V.Žukas įvertino ukrainiečių puolimą

Ukrainos pajėgos it galingas ledlaužis įsiveržė į Rusijos Kursko sritį ir prikaustė viso pasaulio dėmesį, kas gi vyks toliau. Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas įvertino šį postūmį kare tarp Ukrainos ir agresorės Rusijos. Pasak generolo leitenanto, ukrainiečių veiksmai nepanašūs į reidą, o užimtą teritoriją bus galima naudoti kaip kortą galimose derybose.
Jonas Vytautas Žukas
Jonas Vytautas Žukas / 15min montažas

Ukrainos pajėgos į kaimyninę Kursko sritį įsiveržė šią savaitę ir, praėjus kelioms dienoms, panašu, kad jau bando įtvirtinti užimtas teritorijas bei ruoštis gynybai.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įsiveržimo pradžioje pareiškė, jog ukrainiečių pajėgos moka nustebinti, o Rusija, atnešusi karą į Ukrainą, turi pajusti, ką padarė.

Rusijos lyderis Vladimiras Putinas, savo ruožtu, apkaltino Ukrainą vykdant „plataus masto provokaciją“ ir tuo, ką Kremliaus pajėgos daro Ukrainoje nuo pat karo pradžios – civilių atakavimu, taikymusi į gyvenamuosius namus, greitosios pagalbos automobilius.

„Iš šitos teritorijos jie taip paprastai neišeis“

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas 15min sakė, kad iš pradžių ukrainiečių veiksmai buvo panašūs į reidą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas