Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 13

Iš tarptautinės operacijos Turkijoje grįžo Ryšių bataliono kariai

Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų batalione vyko iš tarptautinės NATO vadovaujamos operacijos NS2T (angl. NATO Operation Support to Türkiye) Adanoje, Turkijoje, grįžusių karių sutikimo ceremonija, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Ryšių bataliono kariai
Ryšių bataliono kariai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Perdislokuojamojo Ryšių ir informacinių sistemų modulio (PRISM) kariai grįžo po 6 mėnesių trukmės tarptautinės NATO vadovaujamos operacijos.

Nuo 2012 metų vykdoma tarptautine operacija NS2T siekiama apsaugoti pietinę Turkijos Respublikos dalį nuo galimų raketų ir cheminių atakų iš Sirijos pusės. Misija didina Turkijos oro gynybos pajėgumus, pasitelkdama sudėtingą „žemė–oras“ valdomą raketų gynybos sistemą. Ši sistema yra susieta su NATO oro gynybos tinklu ir padeda apsaugoti Turkijos gyventojus.

Rikiuotės metu Lietuvos didžiojo etmono Kristupo Radvilos Perkūno ryšių ir informacinių sistemų bataliono vadė plk. ltn. Jurgita Savickaitė padėkojo kariams už profesionalumą ir įteikė medalius už pavyzdingą tarnybą, pasiaukojimą ir asmeninį indėlį vykdant tarptautinių operacijų užduotis.

Ryšių ir informacinių sistemų bataliono PRISM kariai dažnai vyksta į kvalifikacijos kėlimo kursus įvairiose NATO šalyse, tarptautines pratybas ir realias Aljanso šalių operacijas – tai vienintelis Lietuvos kariuomenės kuopos dydžio vienetas, nuolat priskirtas prie NATO pajėgų 3-iojo ryšių bataliono. Nuo 2012 metų kariai dalyvauja tarptautinėse operacijose, NATO vadovaujamose misijose Turkijoje, Kosove, Afganistane ir Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas