Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 21

Neįtikėtina istorija: teismai priima vieną nutartį po kitos, antstoliai ieško galų, o policija nepradeda nė vieno tyrimo

„O, čia skolininkas – žvaigždė“, – tokį apibūdinimą išgirdo kaunietis Tomas Savickis, kai su teismo sprendimu kreipėsi į antstolius dėl „meistru“ prisistačiusio Luko Kubiliaus. Šis Tomui pasižadėjo atlikti statybinius darbus, paėmė 500 eurų avansą ir dingo. Nukentėjusiųjų yra ir daugiau. Teismai priima vieną nutartį po kitos, antstoliai ieško galų, o policija nepradeda nė vieno tyrimo.
Iš vieno „meistro“ niekaip neatgauna avansų: kodėl vieni sukčiai – sukčiai, o kiti – tik skolininkai?
Iš vieno „meistro“ niekaip neatgauna avansų: kodėl vieni sukčiai – sukčiai, o kiti – tik skolininkai? / Shutterstock nuotr.

Kaip 15min teigė T.Savickis, šių metų vasarą jam prireikė meistro, kuris prie lango įrengtų balkoniuką. Vienoje feisbuko grupėje paskelbęs įrašą, kad ieško statybininko, sulaukė minėto Luko skambučio.

„Matyt, išgūglino mano kontaktus internete, nes turiu įmonę. Visiškai kultūringas, neatrodė patologinis aferistas. 1997 m. gimimo, važinėja su „BMW X5“, vargo nemato. Yra įsidarbinęs viename prekybos centre. Buvau naivumo stadijoje, tai apsuko. Tiesa, buvo šiokių tokių įtarimų, nes su vaikiška matavimo rulete atėjo, bet...“ – istoriją ėmė pasakoti Tomas.

Su L.Kubiliumi jis pasirašė sutartį, buvo pervestas 500 eurų avansas, sutarta, kad darbai bus atlikti per liepos mėnesį. Įtarimų iš pradžių lyg ir nekilo, nes Lukas pasirašo sutartį savo vardu ir pavarde, nurodo dirbantis pagal individualios veiklos pažymą, pateikia savo banko sąskaitos numerį.

„Viskas, atrodo, normaliai, bet kai reikia pinigus atgauti... Neįmanoma. Skambinu, sako, užsiėmęs, dar kažkas. Nesu sutikęs žmogaus, kuris taip profesionaliai atsikalbinėtų ir nepasiduotų jokioms provokacijoms. Kelias savaites su juo tampiausi.

Daug nukentėjusių nuo jo Lietuvoje. Taip ir veikia: siūlosi padaryti statybinius darbus, pasiima avansą ir nebedaro jokių darbų, tačiau atsiliepęs vis tikina, kad „tikrai padarysiu“. Man tik 500 eurų pavogė, bet kažkur kažkam laiptinę turėjo sutvarkyti, kažkokiai bendrijai. 2000 eurų nunešė“, – tikino kelių kitų nukentėjusiųjų kontaktus atsiuntęs Tomas.

Policija nekreipia dėmesio

Galiausiai, suvokęs, kad buvo apgautas, Tomas kreipėsi į policiją, tačiau jokios pagalbos iš pareigūnų nesulaukė. Policininkai paaiškino, kad jokių įrašų apie L.Kubilių pas juos nėra, dar pasvarstė, gal koks azartinių lošimų žaidėjas – įsiskolino, prireikė pinigų, gal kada dar grąžins.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas