Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 19

Išbandymas ligoniams, o ypač gimdyvėms: Klaipėdos ligoninės – be karšto vandens

„Labai pikta esu dėl šios situacijos“, – sako į redakciją paskambinusi Rita, kurios giminaitė šiuo metu yra Klaipėdos universitetinės ligoninės gimdymo skyriuje. Čia jau keletą dienų nėra karšto vandens. Jo dėl planinių bendrovės „Klaipėdos energija“ patikrinimų neturi visa šiaurinė Klaipėdos miesto dalis, taigi, pusė miesto. Ligoninė pranešė, jog trečiadienį karšto vandens tiekimas bus atnaujintas. Karštas vanduo netiekiamas ir kitoms ligoninėms.
Gimdyvė
Mama su kūdikiu / 123RF.com nuotr.

Su redakcija susisiekusi Rita neslėpė apmaudo, jog 21 amžiuje dar susiklosto tokių situacijų gydymo įstaigose.

Jos teigimu, giminaitė šią savaitę susilaukė kūdikio, o ligoninėje nėra karšto vandens, tad belieka naudotis kūdikiams skirtomis drėgnomis servetėlėmis.

„Seselės pranešė, kad jau lyg žada būti, bet įsivaizduokit kelios dienos, o čia naujagimis. Man atrodo, kad ligoninė tokiuose skyriuose privalėtų turėti boilerius. Tai kaip tas kūdikėlis? Nušluosto jį ir padeda mamai. Ne visiems gimdymas sklandžiai susiklosto, yra kas po poros dienų ir negrįžta namo, – piktinosi Rita. – Nei ateiti negalim, nei šilto vandens nėra, kaip mamai reikia nusiprausti? 21 amžius, negi ligoninė negali pasirūpinti boileriais?“

Atsiprašo dėl nepatogumų

15min skaitytoja stebėjosi, kaip rūpinamasi vyresniais žmonėmis, senoliais, kokiais būdais jie yra nuprausiami, jei karšto vandens tiekimas sustabdomas kelioms dienoms.

„Negaliu patikėt, kad ligoninėse taip būna. O jei ligoninei atjungtų elektrą?“, – retoriškai klausė moteris, vis kartojusi, jog yra labai pasipiktinusi.

Klaipėdos universitetinė ligoninė 15min pavakarę atsiuntė trumpą komentarą:

„Jau dabar atnaujinamas karšto vandens tiekimas. Atsiprašome dėl sukeltų nepatogumų“.

Ligoninėje karštas vanduo tiekiamas centralizuotai, tad nelikus jo tiekimo daugiabučiuose, jis nutrūko ir gydymo įstaigoje.

Boileriai čia nėra įrengti.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos universitetinė ligoninė
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos universitetinė ligoninė

Šalia veikiančios Jūrininkų ligoninės atstovė taip pat pranešė, kad įstaigoje nėra šilto vandens.

„Savo boilerio neturim, bet kiekviename skyriuje yra elektrinės viryklės, ant kurių pasišildo darbuotojai vandenį, jei jis būtinas higienai“, – sakė atstovė Jolanta Juškevičienė.

Respublikinė Klaipėdos ligoninė taip pat priklausoma nuo centralizuoto vandens tiekimo, tačiau renovuotuose skyriuose įdiegti boileriai, karštas vanduo nepertraukiamai tiekiamas ir naujai pastatytame korpuse.

Šiuo metu, nuo pirmadienio, Klaipėdoje vyksta profilaktinis patikrinimas, tad nuo Kauno gatvės visa šiaurinė Klaipėda yra be karšto vandens.

Jo tiekimas paprastai atnaujinamas ketvirtadienį arba penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas