Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Išlipo sausi“: teismas priėmė svarbų sprendimą dėl Kauno politikų „čekiukų“

Kauno apygardos teismas atmetė „Skaidrinam“ iniciatoriaus Andriaus Tapino skundą dėl prokurorų sprendimo nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl Kauno miesto savivaldybės politikų patirtų išlaidų.
Visvaldas Matijošaitis, Andrius Tapinas ir Jurgita Šiugždinienė
Visvaldas Matijošaitis, Andrius Tapinas ir Jurgita Šiugždinienė / BNS nuotr.

„Kauno politikai iš čekiukų skandalo išlipo sausi. Prokurorams nutraukus ikiteisminį tyrimą, mes atlikom visus įmanomus teisinius veiksmus – rašėm skundą aukštesniam prokurorui, atmetus rašėm skundą apylinkės teismui, atmetus rašėm skundą apygardos teismui ir šiandien gavom paskutinį neigiamą atsakymą – Kauno apygardos teismas irgi mūsų skundą atmetė“, – ketvirtadienį feisbuke rašė A.Tapinas.

„Tai galutinis verdiktas ir reikia pripažinti, jog Kauno politikų taktika apsimesti ištiktais amnezijos, raštu pateikti atsakymus, kad neprisimeni, kur leidai pinigus, neprisimeni, nei kada, nei kur važiavai pas rinkėjus, neprisimeni, kuriose degalinėse pylei benziną, o čekių nerinkai, nes nebuvo būtina – suveikė“, – pridūrė jis.

Juokais A.Tapinas teigė, kad dabartinis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis ir jo komitetas „Vieningas Kaunas“ turėtų pirkti padėkos tortą konservatoriui Andriui Kupčinskui, kuriam valdant buvo priimta tvarka, pagal kurią politikams nereikėjo pateikti jokių išlaidas pagrindžiančių dokumentų.

„Jeigu ne šis sprendimas, Kauno ir Kauno rajono politikai –dabartiniai merai ir dabartiniai ministrai tokie kaip Kairys ar Skaistė turėtų tikrai rimtų problemų“, – pabrėžė A.Tapinas.

Ministrės Jurgitos Šiugždinienės ataskaitos
Ministrės Jurgitos Šiugždinienės ataskaitos

Kilus skandalui dėl galimai neskaidrių Kauno miesto tarybos narių išlaidų buvo priversta atsistatydinti švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Šiugždinienė, o finansų ministrė Gintarė Skaistė į Kauno miesto savivaldybės biudžetą grąžino ženklią sumą.

Švenčionys išsisukinėja?

Be kita ko, A.Tapinas įraše teigė, jog Švenčionių rajono savivaldybė išsisukinėja nuo politikų „čekiukų“ pateikimo.

„Gavusi iš manęs teisinę pretenziją ji atrado įspūdingą būdą išsisukti: dokumentų neteiks, nes jie bus viešinami ir tai gali daryti įtaką galimiems valstybės institucijų tyrimams, kurie negali dubliuotis su staiga pramoginio pobūdžio žiniasklaidos atstovu tapusio privataus asmens tyrimais“, – rašė A.Tapinas.

Jis tvirtino dėl to ruošiantis ieškinį Švenčionių rajono savivaldybei, kuriai vadovauja partijos „Laisvė ir teisingumas“ atstovas Rimantas Klipčius.

A.Tapinui inicijavus akciją „Skaidrinam“, teisėsauga pradėjo keliasdešimt tyrimų dėl piktnaudžiavimo savivaldos politikų išmokomis.

Kai kuriose bylose pirmosios instancijos teismai jau yra priėmę sprendimus skirdami esamiems ar buvusiems savivaldybių politikams baudas, įpareigodami grąžinti neteisėtai panaudotus pinigus.

Daliai buvusių ar esamų tarybų narių, tarp jų – ir Jonavos merui Mindaugui Sinkevičiui, teismai yra pritaikę ir draudimus būti skiriamiems į pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas