Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 01 25

Išplėstas prioritetinių grupių dėl COVID-19 vakcinos sąrašas

Per pirmąjį šių metų ketvirtį galimybę vakcinuotis nuo COVID-19 turės ne tik visi gydymo įstaigų darbuotojai, bet ir valymo, maisto tiekimo ir kitas paslaugas jose teikiantys kitų juridinių asmenų darbuotojai, turintys sąlytį su pacientais arba būnantys patalpose, kuriose lankosi pacientai, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Pacientų ir darbuotojų skiepijimas Kauno klinikose
Pacientų ir darbuotojų skiepijimas Kauno klinikose / Kauno klinikų nuotr.

Kartu su mobilių punktų ir karščiavimo klinikų darbuotojais vakcinuotis galės ir savivaldybių bei gydymo įstaigų vairuotojai, turintys sąlytį su galimai COVID-19 sergančiais asmenimis.

Praplėtus socialines paslaugas gaunančių ir teikiančių asmenų prioritetinę grupę, į ją įtraukti visų socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai ir savanoriai, seniūnijų socialiniai darbuotojai, budintys globotojai, neįgaliųjų asmenų asistentai, gestų kalbos vertėjai, socialinės globos įstaigų veiklos kontrolę atliekantys specialistai ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistai.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buvusiame pašte įrentas vakcinacijos punktas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Buvusiame pašte įrentas vakcinacijos punktas

Toliau vakcinuojant gydymo įstaigų darbuotojus, neturintiems sąlyčio su COVID-19 pacientais, galimybę vakcinuotis turės studentai, atliekantys praktiką gydymo įstaigose, mobilių komandų nariai ir Valstybinės teismo medicinos tarnybos darbuotojai.

Sveikatos apsaugos ministerija atkreipia dėmesį, kad prioritetinėms grupėms nepriklauso sveikatos priežiūros licenciją turinčios įstaigos, kurių pagrindinė veikla nėra asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimas.

SAM nuotr./Prioritetinės grupės
SAM nuotr./Prioritetinės grupės

Atsižvelgiant į sveikatai kylančias rizikas, į prioritetines grupes įtraukti kariai ir žvalgybos pareigūnai, dalyvausiantys karinėse ar tarptautinėse operacijose, sportininkai – kandidatai į Lietuvos Respublikos rinktines, atstovausiančias Lietuvai 2021 m. Tokijo olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse, jų treneriai ir kitas privalomas olimpinių ir paralimpinių žaidynių personalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas