Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Įspūdingos karinės technikos kolonos juda per Lietuvą: prasidėjo vienos didžiausių tarptautinių karinių pratybų

Lietuvos ir sąjungininkų kariai nuo pat ryto intensyviai tęsia judėjimą į Gen. Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje. 3500 karių ir beveik 700 karinės technikos vienetų iš 10 NATO valstybių dvi savaites treniruosis gintis, pulti ir palaikyti sąveiką. Tokią informaciją savo feisbuke skelbia Lietuvos kariuomenė, iliustruodama žinutę įspūdingomis karinės technikos kolonos nuotraukomis.
Lietuvos ir sąjungininkų kariai nuo pat ryto intensyviai tęsia judėjimą į Gen. Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje.
Lietuvos ir sąjungininkų kariai nuo pat ryto intensyviai tęsia judėjimą į Gen. Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje. / Lietuvos kariuomenės/„Facebook“ nuotr.

Antradienį per Lietuvą juda įspūdingos karinės technikos kolonos.

Kaip skelbia Lietuvos kariuomenė, tai Lietuvos ir sąjungininkų kariai intensyviai juda į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje, Švenčionių rajone.

Lietuvos kariuomenės/„Facebook“ nuotr./Lietuvos ir sąjungininkų kariai nuo pat ryto intensyviai tęsia judėjimą į Gen. Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje.
Lietuvos kariuomenės/„Facebook“ nuotr./Lietuvos ir sąjungininkų kariai nuo pat ryto intensyviai tęsia judėjimą į Gen. Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje.

Čia jau pirmadienį prasidėjo vienos didžiausių tarptautinių karinių pratybų Lietuvoje „Geležinis vilkas 2022-II“.

Dvi savaites šiame poligone ir jo apylinkėse treniruosis kariai iš Lietuvos, Belgijos, Čekijos, Vokietijos, Nyderlandų, Norvegijos, Liuksemburgo, Jungtinės Karalystės, Jungtinių Valstijų ir Australijos.

Iš viso pratybose dalyvaus apie 3500 karių ir 700 karinės technikos vienetų: tankų, pėstininkų kovos mašinų, šarvuočių, artilerijos pabūklų, aprūpinimo bei administracinės paskirties transporto.

Mokymuose bus vertinamas Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono gebėjimas planuoti ir atlikti puolimo, gynybos bei kitas karines operacijas.

Pratybose dalyvaus ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinė grupė, ji su Algirdo bataliono kariais treniruosis „pajėgos prieš pajėgas“ principu, taip pat padaliniai ir atstovai iš kitų Lietuvos kariuomenės pajėgų.

Kaip rašė BNS, pratybos „Geležinis vilkas“ kasmet organizuojamos pavasarį ir rudenį, jomis siekiama palaikyti ir įvertinti pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ bei jai priklausančių batalionų kovinę parengtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas