Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 04 05

Įstatymas buhalterius padalino į dvi stovyklas

Prieš kelias dienas Seime priimtas nuo kitų metų įsigaliosiantis Buhalterinės apskaitos įstatymas sukiršino buhalterius, o apskaitos paslaugas perkančias bendroves rizikuoja palikti be paslaugų.
Buhalterija
Buhalterija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Buhalteris

Teisininkai įspėja, kad įstatymas kertasi su Konstitucija ir Europos Sąjungos paslaugų direktyva, bet politikams, regis, tai nė motais, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

Pataisos numato, kad savarankiškai įmonėms apskaitos paslaugą teikiantys asmenys ar už įmonių apskaitą atsakingas asmuo tokias paslaugas teikiančioje bendrovėje privalės turėti aukštąjį išsilavinimą, buhalterio profesionalo kvalifikaciją, o civilinę atsakomybę turės apsidrausti ne mažiau kaip 100 tūks. litų. Įmonių buhalteriams tokie reikalavimai netaikomi.

„Manau, kad iš maždaug tūkstančio buhalterines paslaugas teikiančių įmonių po 2013-ųjų liks kokie 300“, – vertindama politikų žingsnį įvesti tvarką apskaitos paslaugų sektoriuje prognozuoja Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė, audito įmonės „Moore Stephens Vilnius“ direktorė Danguolė Pranckėnienė.

Nacionalinės buhalterių asociacijos vadovas Arturas Tankevičius sako, kad įstatymas buhalterius supriešino ir padalino į dvi stovyklas: vieni naujus reikalavimus vertina labai gerai, kiti – itin nepalankiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas