Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2022 04 19 /16:04

Išteisintas E.Masiulis rėžė kaltinimus jo kaltę įrodinėjusiam prokurorui

Išteisinimo politinės korupcijos byloje sulaukęs buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis žurnalistams po nuosprendžio sakė, jog džiaugiasi išteisinimu, bet apkaltino kaltinimą palaikiusį prokurorą Justą Laucių galbūt dariusį karjerą.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Apie ateitį dar negalvoja

„Šiandien esu labai pažeistas, nes ta byla man kainavo labai daug visus tuos šešerius metus. Labai daug įvairiausių priekaištų, pasmerkimų, užpuolimų. Bet lygiai taip pat džiaugiuosi, kad Lietuvoje yra labai daug žmonių, pažįstamų, artimų žmonių, ypač noriu padėkoti savo artimiausiems žmonėms, kurie visada tikėjo manimi, tiki ir tikės ateityje“, – sakė E.Masiulis.

„Šiandien džiaugiuosi, kad teismas, atmesdamas labai didelį spaudimą iš išorės, nagrinėdamas tikrai, kas pateikta byloje – pateiktus faktus, klausydamas ne viešųjų ryšių specialistų, o teisinių argumentų – priėmė tokį sprendimą, kokį ir turėjo priimti“, – žurnalistams antradienį sakė buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis.

Jis dar teigė negalįs atsakyti į klausimą, ką veiks ateity, nes mano, jog teismo sprendimas bus skundžiamas.

„Šiandien dar nesu pasiruošęs atsakyti apie klausimus dėl mano tolesnės veiklos. Šiandien džiaugiuos tuo, kad pavyko teismui priimti tokį sprendimą, koks ir turėjo būti priimtas. Tai sveikinu tokį teismo sprendimą“, – sakė jis.

„Anksčiau ar vėliau teisinėje valstybėje teisybė laimi“, – pridūrė jis.

E. Masiulis tvirtina, kad yra pasiruošęs ir tolimesnei gynybai, jeigu prokuratūra skųs pirmosios instancijos teismo sprendimą.

„Šis prokuroras tikrai turbūt neras viduje moralinių principų pasakyti bent jau atsiprašau, bet kokia kaina bandys įrodinėti savo išgalvotus argumentus aukštesnėse instancijose, bet mes esame pasiruošę ir toliau ginti tuos argumentus“, – teigė E.Masiulis.

Jis kol kas nekomentavo, ar ketina gaivinti savo politinę karjerą.

„Aš šiandien nieko negaivinsiu. Emociškai, kaip žmogus, esu labai giliai pažeistas, nes visa šita byla man kainavo labai daug nepagrįstų priekaištų, pasmerkimų, bet lygiai taip pat džiaugiuosi, kad Lietuvoj yra labai daug žmonių, pažįstamų, artimų žmonių, kurie visada manimi tikėjo, tiki ir tikės ateity“, – sakė buvęs politikas.

„Šiandien aš tikrai nesu pasiruošęs atsakyti į klausimus dėl mano tolimesnės veiklos. Aš šiandien tiesiog džiaugiuosi tuo, kad teismui pavyko priimti tokį sprendimą“, – pridūrė buvęs liberalų lyderis.

Jis taip pat sakė neketinantis kreiptis dėl kompensacijų priteisimo.

„Man didžiausias atpildas yra teisingas sprendimas (...) Aš tikrai nesiekčiau kažkokių materialinių kompensacijų sau. Tai, kas iš manęs buvo atimta kai kurių teisėsaugos pareigūnų piktnaudžiaujant įstatymais, veiksmais – šito neįvertinsi jokiais finansiniais dalykais“, – tvirtino E. Masiulis.

Jo teigimu, politikui svarbiausia jo reputacija, o dabar ji yra „pakibusi ant plauko“.

„Nemaža dalis žmonių galbūt išbraukė mane iš politikų sąrašo“, – kalbėjo kyšio ėmimu kaltintas buvęs politikas.

Žėrė kaltinimus prokurorui

Buvęs politikas apkaltino kaltinimą palaikiusį prokurorą Justą Laucių galbūt dariusį iš jo bylos karjerą.

VIDEO: Paskelbtas „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos teismo nuosprendis

„O tokiems prokurorams tai norėčiau pasakyti, kad gal Lietuvoje klostosi ne visai gera situacija, kad kai kurie, nesakau apie visus, teisėsaugos pareigūnai per tokias rezonansines bylas, kurias jie sukelia, pasidaro karjerą. Būtent šitaip atsitiko su šiuo prokuroru, kadangi būtent 2018 metais šis prokuroras tapo Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroru. Ir dar įdomiau, kad praėjusių metų rudenį, kai šią bylą jau buvo galima baigti, prokuroras, matydamas, kad tai gali nesutapti su jo kadencijos pabaiga ir nenorėdamas sulaukti šioje byloje verdikto, sąmoningai pats galimai pratęsė šią bylą dar dviem mėnesiams, patikslindamas visiškai formaliai kaltinimus, dėl ko byla išsitęsė. Šių metų kovo mėnesį šis prokuroras buvo patvirtintas antrai Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro kadencijai. Matyt, prokuroras tikėjosi blogo sprendimo sau, todėl visais įmanomais būdais tempė šitą procesą. Galimai šioje valstybėje daromos karjeros kai kurių teisėsaugininkų per kitų žmonių galvas, laužant kitų žmonių likimus, sudaužant jų reputaciją, stumiant juos iš politikos. Manau, kad tai labai aiškus signalas visoms Lietuvos valdžios institucijoms, kad valytis turi ne tik politinė sistema, bet ir teisėsaugos sistema“, – sakė išteisintas E.Masiulis.

Jis taip pat sakė skaičiavęs, kiek jam kainavo gynyba teismuose. Anot E.Masiulio, tai buvo dešimtys tūkstančių eurų, tačiau sumos tiksliai neįvardino.

E.Masiulis tvirtino gynybą apmokėjęs savomis lėšomis, o anksčiau, kai nebuvo galimybių, naudojosi valstybės pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius