Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 11 /12:07

Itin populiarius renginius vykdančio Kauno „Adform kiemelio“ baro padavėjoms nustatytas COVID-19

Kauno Rotušės aikštėje veikiančiame „Adform kiemelyje“ dažnai vyksta itin populiarūs renginiai. Štai praėjusią savaitę kauniečiai rinkosi į „Kitokius pasikalbėjimus“ su Egidijumi Dragūnu, sutraukusius maksimalų leidžiamą žiūrovų skaičių – 1000. Renginių metu kiemelyje veikia UAB „Agentūra Kaunas“ valdomas baras. Pirmadienį paaiškėjo, kad kelioms šio baro padavėjoms nustatytas COVID-19.
Lino Adomaičio koncerto Kaune akimirka
Lino Adomaičio koncerto „Adform kiemelyje“ akimirka/ Asociatyvi nuotr. / Dariaus Ruzgio nuotr.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) vertinimu, baro lankytojai taip pat galėjo turėti rizikingą sąlytį, todėl nuo rugpjūčio 5 dienos ir vėliau šiame bare lankęsi asmenys turėtų kreiptis į NVSC dėl individualaus rizikos vertinimo. Susisiekti prašoma telefonu 8 618 79984 (darbo valandomis) ar el. paštu kaunas@nvsc.lt

Tai, kad įmonė susidūrė su koronavirusu, 15min dar antradienio rytą patvirtino UAB „Agentūra Kaunas“ bendrasavininkis bei marketingo vadovas Giedrius Ambrazevičius.

„Pirmadienį (rugpjūčio 10 dieną – aut. past.) paaiškėjo, daro tyrimus likusiems kitiems darbuotojams. Laukiame nurodymų iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro. Iš viso įmonėje dirba trisdešimt keli darbuotojai. Visiems jiems bus atliekamas testas, nes šiai minutei nežinomas ir nenustatytas ryšys, ar tai buvo darbe, ar ne darbo metu. Centras tyrimą organizuoja, laukiame nurodymų, patys sprendimų jokių nepriiminėjame“, – teigė G.Ambrazevičius.

Pasak jo, penki darbuotojai pasijuto prastai, tad jiems buvo atliekamas koronaviruso testas. Atsakymai gauti: trys serga, dviejų atsakymai buvo neigiami. Todėl rugpjūčio 10 dieną nuspręsta ištirti likusius darbuotojus. Kai tyrimai bus atlikti, tuomet ir bus imamasi tam tikrų sprendimų.

„Penki žmonės buvo pajutę simptomus. Lengvi simptomai, buvo temperatūra pakilusi – 37,1 ir 37,2 laipsnių. Dėl to ir buvo nuspręsta padaryti tyrimus. Pirmuosius simptomus pajuto sekmadienį“, – paaiškino UAB „Agentūra Kaunas“ vienas iš bendrasavininkų.

Sergančios trys merginos – padavėjos, dirbusios vienoje pamainoje.

Praėjusią savaitę „Adform kiemelyje“ buvo organizuojami du renginiai – „Kitokie pasikalbėjimai“ su Egidijumi Dragūnu bei grupės „8 kambarys“ koncertas. „Adform kiemelis“ veikia tik renginių metu. Šią savaitę numatyti du renginiai – penktadienį ir šeštadienį.

„Ko gero, atšauksim šios savaitės renginius ir nedirbsim. Jie bus perkelti. Visi darbuotojai yra saviizoliacijoje. Laukiame specialistų išvadų, neskubame priimti sprendimų“, – teigė G.Ambrazevičius.

Pats jis pasitikrinti, serga ar ne COVID-19, žada šiandien, antradienį.

„Simptomų nejaučiu, bet pasitikrinsiu bendra tvarka“, – patikino pašnekovas.

Antradienio vidurdienį NVSC išplatino pranešimą apie naujausius COVID-19 atvejus Lietuvoje. Jame teigiame, kad su protrūkiu Kauno senamiestyje veikiančiame „Adform kiemelyje“ (Rotušės a. 20, Kaunas) siejami vis dėlto ne trys, o keturi nustatyti užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Visiems asmenimis yra pasireiškę COVID-19 ligai būdingi simptomai. Centras praneša, kad šiuo metu vykdomas sąlytį turėjusių asmenų išaiškinimas.

Į žinią sureagavo ir „Kitokių pasikalbėjimų“ organizatoriai, feisbuko paskyroje perspėję jų renginių lankytojus: „Nutiko tai, ko bijojome labiausiai nuo pat šios vasaros pradžios – šiandien mus pasiekė naujiena, kad trims „Adform Kiemelis2“ kiemelio darbuotojams užfiksuotas koronavirusas.

Šiais laikais nuo šito nesame niekas apsaugoti, tačiau išlikite budrūs ir stebėkite savo sveikatą, o jeigu pajausite COVID-19 simptomus, kreipkitės karštąja koronaviruso linija 1808 ir užsiregistruokite tyrimui.

Perkeliame artimiausius du suplanuotus renginius „Adform kiemelyje“ – „Kitokius pasikalbėjimus“ su Henry Match ir Remigijumi Daškevičiumi. Naujas datas paskelbsime vėliau. Likite sveiki!“.

Antradienio popietę NVSC informavo, kad vienas už užsikrėtusių „Adform kiemelio“ baro darbuotojų dirbo ir kitoje vietoje. Gauta duomenų, kad jis rugpjūčio 4, 5 ir 8 dienomis dirbo restorane „Piano Piano“ (Rotušės a. 4).

NVSC atstovai informuoja, kad „Kitokių pasikalbėjimų“ renginio dalyviai, žiūrovai priskiriami prie mažos rizikos asmenų, nes vakaras vyko atviroje erdvėje. Jiems rekomenduojama sekti savo sveikatos būklę artimiausias 14 dienų ir kreiptis į Koronos karštąją liniją 1808 registruojantis profilaktiniam ištyrimui. Tai ypač svarbu pajutus peršalimo simptomus (sloga, gerklės skausmas, kosulys, karščiavimas, skonio ir kvapo praradimas).

TAIP PAT SKAITYKITE: Atnaujinti koronavirusu užsikrėtusių asmenų maršrutai Lietuvoje: kas, kur, kada buvo?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas