Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įvažiavimą į kiemą „pasigerinusiam“ gyventojui gresia nemalonumai: „Sprendiniai nėra tinkami“

Nuotrauka, kurioje matosi, kaip naujai įrengtas įvažiavimas į individualaus namo kiemą „uždaro“ šaligatvį iš abiejų pusių, trečiadienį apskriejo socialinius tinklus. Pirmiausia ji paskelbta feisbuko grupėje „Vilnius.wtf“, kur komentaruose atskleista, kad toks neįtikėtinas sprendimas yra padarytas Kalnėnuose, Bulgarų gatvėje. Vilniaus savivaldybė sako to taip nepaliksianti.
Įvažiavimas į kiemą
Įvažiavimas į kiemą / Feisbuko grupės „Vilnius.wtf“ nuotr.

Šaligatvis šalia asfaltuotos gatvės atsiremia tiesiai į aukštą pakilimo šoną. O pats pakilimas veda į privataus namo, aptverto aukšta tvora, kiemą. Matyt, tokiu būdu kažkas pasigerino sau įvažiavimo ir išvažiavimo sąlygas.

Va tik šaligatvių besinaudojantiems tai gali blogai baigtis. Tarkim, važiuojant dviračiu ar paspirtuku. Arba – net ir einant pėsčiomis.

Minėtoje grupėje ši nuotrauka paskelbta net be jokio įrašo, tarsi čia jau ir komentuoti nebėra ką, tik su grotažymėmis, kurios nurodo, kad toks „genialus“ išradimas yra Kalnėnuose.

„Ką noriu, tą darau“, „Šaligatvis“, „Nuosavybė“, " O ką tu man“, „Gyvenimo komfortas“, „neįgaliųjų palaikymas“ – apie tai skelbia pridėtos grotažymės.

Komentaruose dviračių ir pėsčiųjų eismo Vilniuje entuziastas Eduardas Kriščiūnas atskleidė, kad šis vaizdas užfiksuotas Kalnėnuose, Bulgarų gatvės gale.

Komentaruose negailėta kritikos tokio sumanymo autoriui, šaipytasi, kad kaip nelegaliai įrengta, taip reikėtų nelegaliai ir išardyti.

Vilniaus miesto savivaldybė patvirtina, kad apie atvejį jau irgi žino.

„Savivaldybė gavo gyventojų pranešimą apie šią situaciją. Bus aiškinamasi, ar darbai atlikti turint reikalingus leidimus ir suderinimus.

Bet kuriuo atveju, esami įvažiavimo sprendiniai nėra tinkami, todėl taip pat bus skaičiuojama, kiek galėtų kainuoti padarinių nuardymo ir šaligatvio atstatymo darbai.

Savivaldybė reikalaus, kad atstatymą vykdytų įvažiavimą pastatę asmenys, o jei jie su tuo nesutiktų – savivaldybė imtųsi atstatymo darbų pati ir reikalautų atlyginti žalą“, – situaciją pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas