Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 30

Įvertinimas Klaipėdai – pateko tarp svetingiausių pasaulio miestų

Klaipėdos turizmo informacijos centras pirmadienį pradėjo puikia žinia – apgyvendinimo paslaugų gigantas Booking.com įtraukė Klaipėdą į svetingiausių vietų pasaulyje dešimtuką.
Klaipėda
Klaipėda / 123RF.com nuotr.

„Traveller Review Awards 2023“ atrinko svetingiausias vietas visuose penkiuose žemynuose. Tarp jų ir neregėtos pakrančių vietovės, ir įspūdingų gamtos vaizdų apsuptyje pasislėpę maži miesteliai ar kaimai, ir net šurmuliuojantis Lotynų Amerikos didmiestis.

Šiame dešimtuke karaliauja Italija ir kurortas Polignano a Mare, antras – Hualienas Taivane, trečioje vietoje – San Sebastianas Ispanijoje.
Klaipėdai pagal svetingumą skirta penkta vieta po Drezdeno Vokietijoje.

„Treveller Review Awards“ kasmet išdalijami įvertinus 220 šalių ir teritorijų, taip pat įvertinus paliktus atsiliepimus booking.com svetainėje. Praėjusias metais lyderiavo Italija, Prancūzija ir Vokietija.
Kaip teigė Klaipėdos turizmo centro vadovė Romena Savickienė, tai didelis įvertinimas visai Lietuvai. Šiemet į šį sąrašą nebuvo įtrauktas joks kitas Baltijos šalių miestas.

„Klaipėda pastebėta ir įvertinta už paslaugumą. Tai iš tikro labai daug reiškia“, – teigė ji portalui 15min.

Praėjusiais metais Klaipėdoje apsilankė 25 proc. daugiau turistų, apsistojusių nakčiai, nei sulaukta 2021-aisiais. Tokios išvados daromos sulaukus duomenų už pirmuosius tris praėjusių metų ketvirčius.

Anot R.Savickienės, jau matoma, kad šiais metais aktyvesnės turistų iš užsienio rezervacijos. Viliamasi, kad bus daugiau keliautojų, keliaujančių grupėmis.

Šią vasarą Klaipėdoje vyks „Baltic Sail“ regata, Jūros šventė, Violončelės festivalis. Šie renginiai tarp keliautojų jau puikiai žinomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas