Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 04

J.Bernatonis apie Seimo pirmininko postą ir save kaip KT teisėją: kuriama sąmokslo teorija

„Socialdarbietis“ Juozas Bernatonis sako, kad atitiktų kandidato į Konstitucinį Teismą (KT) reikalavimus, bet tai, kad Seimo pirmininko postas partijai reikalingas siejant jį su darbu KT, anot jo, yra sąmokslas.
Juozas Bernatonis
Juozas Bernatonis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Aš galiu pasakyti tai, kad man niekas nesiūlė būti KT nariu, teisėju. Aš atitinku visus tuos reikalavimus, kurie yra. Daugiau yra Seime teisininkų, kurie atitinka tuos reikalavimus“, – portalui Alfa.lt ketvirtadienį teigė Seimo narys.

„Aš manau, kad čia kuriama sąmokslo teorija“, – pridūrė jis.

Politikas tikino apie galimybę dirbti KT su niekuo nekalbėjęs: „Aš manau, kad tai yra spėlionės.“

O ar norėtų tapti KT teisėju?

„Aš nežinau. Visų pirma tai sprendžia Seimas balsavimu. Man galima buvo siūlyti ir prieš trejus metus, ir prieš šešerius, pagal tuos reikalavimus, kurie keliami, ir kai buvau teisingumo ministru, buvo galima siūlyti“, – komentavo J.Bernatonis.

Ketvirtadienį portalas Delfi.lt pranešė, kad sudarant naują koaliciją Seimo pirmininko postas „socialdarbiečiams“ gali būti reikalingas siekiant J.Bernatonį paversti KT teisėju.

Šįmet baigsis trijų KT teisėjų kadencijos. Naujus teisėjus paskirs Seimas iš kandidatų, kuriuos pateiks prezidentas, Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir Seimo pirmininkas.

Būtent šis postas pagal anksčiau pasirašytą memorandumą turėtų tekti „socialdarbiečiams“, tikėtina – partijos lyderiui Gediminui Kirkilui.

J.Bernatonis aiškino, kad tradiciškai Seimo pirmininko postas atitekdavo antrai pagal dydį koalicinei partnerei. Kodėl kitaip buvo susiderėta 2016 metais ir postas teko „valstiečiams“, jis teigė negalintis pasakyti.

KT teisėju devynerių metų kadencijai gali tapti nepriekaištingos reputacijos Lietuvos pilietis, turintis aukštąjį teisinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 10 metų teisinio ar mokslinio pedagoginio darbo pagal teisininko specialybę stažą. Seimo nario veikla galėtų būti prilyginta teisiniam darbui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito