Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 24

J.Survila: efektyviausias atgrasymas – Ukrainos pergalė bei integracija į euroatlantines struktūras

Kovo 23 dieną Užsienio reikalų viceministras Jonas Survila susitiko su JAV Hadsono instituto vyresniuoju bendradarbiu Marshall Billingslea, kurį lydėjo Hadsono instituto tyrėja, „Keystone Defense Initiative“ direktorė Rebeccah Heinrichs ir „Chainalysis“ strateginių programų direktorius Brian Capra, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
J.Survilos vizitas JAV
J.Survilos vizitas JAV / Užsienio reikalų ministerijos nuotr.

Susitikimo metu buvo aptartas regioninis saugumas, dvišalis Lietuvos ir JAV karinis bendradarbiavimas, Rusijos karo prieš Ukrainą ir sankcijų taikymo klausimai, taip pat apsikeista nuomonėmis, kaip stiprinti Baltijos šalių ir konkrečiai Lietuvos apginamumą ir atgrasymo sistemą.

„Turime kolektyviai spartinti ir didinti Lietuvos ir kitų Baltijos šalių saugumą užtikrinančias priemones, plėsti paramą Ukrainai iki jos pergalės bei kartu dirbti siekiant padėti Ukrainai integruotis į euroatlantines struktūras. Džiaugiamės, kad Lietuvoje lankosi tarptautinio masto gynybos politikos ekspertai, su kuriais galime pasidalinti valstybei svarbiais prioritetais ir išgirsti jų įžvalgas bei pasiūlymus“, – dėkodamas svečiams už apsilankymą kalbėjo J.Survila.

Susitikime taip pat akcentuota būtinybė tęsti ir didinti paramą Ukrainai bei užtikrinti stipresnį ir efektyvesnį atsaką Rusijos agresijai. „Rusijos politika ir ekonomika turi pajausti dar stipresnes pasekmes dėl brutalios invazijos į Ukrainą. Svarbu ir toliau didinti paramą Ukrainai, nesustojamai tiekiant ginkluotę ir finansinę pagalbą, plėsti ir neleisti apeidinėti sankcijų Rusijai ir Baltarusijai“, – sakė viceministras.

M.Billingslea yra buvęs JAV prezidento specialusis pasiuntinys ginklų kontrolės ir tarptautinio saugumo klausimais. Jis taip pat dalyvauja JAV strateginės laikysenos komisijoje (angl. Commission on the Strategic Posture of the United States), rengiančioje pasiūlymus dėl JAV pajėgų dislokavimo ir vystymo Europoje ir globaliu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas