Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 09

„Tai buvo tik laiko klausimas“: J.V.Žukas įvertino V.Zalužno atleidimą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį atleido ginkluotųjų pajėgų vadą Valerijų Zalužną, o į jo vietą paskyrė sausumos pajėgų vadą Oleksandrą Syrskį. Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas sako, kad V.Zalužno pakeitimas buvo tik laiko klausimas.
Jonas Vytautas Žukas
Jonas Vytautas Žukas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Per dvejus metus nuo Rusijos invazijos į Ukrainą šios šalies kariams pavyko ne tik sudaužyti į šipulius „specialiąją karinę operaciją“, tačiau ir kaip reikiant išvarginti gausias Kremliaus pajėgas, kurios patyrė milžiniškų nuostolių.

Jų, žinoma, patyrė ir gerokai mažesniais resursais „operuojanti“ ir iš Vakarų karinės paramos besitikinti Ukraina, tačiau pastaruoju metu pribrendo pokyčiai jos kariuomenės vadovybėje.

Nuotr. iš asmeninio albumo/Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas
Nuotr. iš asmeninio albumo/Volodymyras Zelenskis ir Valerijus Zalužnas

Jau kurį laiką sklidusios kalbos apie kariuomenės vado Valerijaus Zalužno, sėkmingai dvejus metus gynusio šalį, atleidimą ketvirtadienį tapo realybe.

Vieni ekspertai sako, kad tai – teisingas sprendimas, norint šiemet perlaužti padėtį fronte, ko nepadarė V.Zalužnas. Tuo metu kiti ekspertai sako, kad stebuklų naujasis kariuomenės vadas nepadarys.

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas su 15min pasidalino savo požiūriu į pasikeitimus Ukrainos kariuomenės vadovybėje ir apie galimus pokyčius fronte.

***

– Kaip vertinate pasikeitimus Ukrainos kariuomenės vadovybėje?

– Nesutarimai jau vyko kurį laiką. Iš pradžių tai buvo slepiama, o paskui labai aiškiai išryškėjo, kai buvo nuimtas specialiųjų pajėgų vadas be kariuomenės vado žinios – buvo jau aišku, kad pereita į kažkokį konfliktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas