Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Jaučiasi, kad labai stiprus vėjas“: Tampoje gyvenanti Martyna parodė, kas vyksta už lango

Florida su nerimu laukia, kol jos krantus pasieks uraganas Miltonas. Pilki audros debesys jau apgaubė dalį valstijos – čia ne tik lyja, siaučia galingi vėjai, tačiau kai kur prasisuko ir tornadai. Tampoje, kur uraganas turėtų būti bene rūsčiausias, gyvenanti lietuvė Martyna Griciūnaitė evakavosi kiek šiauriau pas draugės šeimą. Ji 15min papasakojo, kas šiuo metu vyksta lauke ir kaip ruošėsi stichijos šėlsmui.

Floridoje gyvenančios lietuvės trečiadienį 15min papasakojo, kaip jos ruošiasi artėjančioms negandoms, tačiau jos gyvena rytinėje Floridos pakrantėje, kur uraganas Miltonas greičiausiai nebebus toks nuožmus.

Tuo metu vakarinės pakrantės gyventojai trečiadienį pasitiko kitomis nuotaikomis – daugumai jų liepta evakuotis į saugias zonas, kadangi uraganas čia smogs visa savo galybe.

Evakavosi pas draugės šeimą

Bene labiausiai kliūti turėtų Tampos miestui, kuriame gyvena ir Pietų Floridos universitete dirbanti Martyna Griciūnaitė.

Jauna moteris 15min pasakojo trečiadienio vakarą jau leidžianti pas draugės šeimą, kuri gyvena Lace (Lutz), Tampos šiaurėje esančiame priemiestyje.

„Aš esu pas savo draugės šeimą. Šiaip, evakuotis reikia tik A ir B zonoms, kuriose aš negyvenu. Man nėra privaloma ar net rekomenduotina evakuotis, nes negyvenu tose zonose“, – pasakojo mokslininkė.

„Bet kadangi dabar yra didesnė panika, gyvenu viena, o ir mano nuomotojai išvažiavo, tai jie parekomendavo, kad ir aš važiuočiau pas draugus ar kažkur toliau, tai aš išvažiavau pas draugę“, – pridūrė ji.

Tuo pačiu ji pasidalino ir vaizdais iš savo dabartinės buvimo vietos. Vaizdo įraše girdėti ir matyti stichijos šėlsmas, tačiau dar ne pats nuožmiausias.

„Labai smarkiai lyja ir dabar žiūrėdama į medžius sakyčiau, kad medžiai labiau linguoja, nes stipresnis vėjas. Jaučiasi, kad dabar labai stiprus vėjas“, – tai, kas darosi už lango, atpasakojo Martyna.

VIDEO: JAV gyvenanti lietuvė pasidalino stichijos vaizdais

Kas laukia naktį, kol kas – nežinia.

„Aš nežinau, kas mūsų dabar laukia per šitą naktį. Aš net nežinau, ar realu, kad gali vėjas nuplėšti stogus čia, nes lyg ir uraganas silpnėja“, – svarstė Tampoje gyvenanti lietuvė.

Ji dar pokalbio, kuris vyko jau kiek po pirmos nakties Lietuvos laiku, pradžioje ji pripažino, kad jau dabar šiek tiek trūkinėja ryšys, o ryte jo gali išvis nebūti.

Turi generatorių, maisto ir vandens

Martyna teigė, kad draugės šeima turi elektros generatorių, tad elektros dingimas nėra toks baisus, taip pat pasirūpinta ir didesniu kiekiu maisto bei vandens.

Pasak jos, būtiniausiais maisto ir kitais produktais buvo galima apsirūpinti iki trečiadienio, kadangi dabar parduotuvės jau nebedirba.

„Šiandien jau viskas uždaryta“, – pabrėžė Martyna.

M.Griciūnaitės nuotr./Tampoje gyvenanti Martyna evakavosi iš gyvenamosios vietos pas draugės šeimą
M.Griciūnaitės nuotr./Tampoje gyvenanti Martyna evakavosi iš gyvenamosios vietos pas draugės šeimą

Ji pati sakė nebedirbanti nuo antradienio, kadangi jos darbo vieta yra visiškai šalia Hilsboro įlankos.

„Universiteto pastatas yra centre, tai jį turėjo iš anksto paruošti, kad vidaus neužlietų vanduo, nebūtų sugadinti mikroskopai, įranga“, – kalbėjo JAV gyvenanti lietuvė.

Jauna moteris taip pat atskleidė, kad per neseniai šėlusį uraganą Helena ji namuose buvusi viena. Tąkart jos gyvenimą stichija paveikė taip, jog kurį laiką teko būti be elektros.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Uraganas Miltonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Uraganas Miltonas

15min primena, kad Florida yra viena iš valstijų, kuriose gyvena daugiausia lietuvių. Čia jų gali būti kelios dešimtys tūkstančių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas