Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jaunos mamos košmaras: ligoninė ginasi kaltinimų prašius pinigų už kūdikio gabenimą reanimobiliu

Klaipėdietės Viktorijos pasidalinta šeimos tragedija, kai Klaipėdos vaikų ligoninėje gydytas kūdikis leisgyvis reanimobiliu išgabentas į Kauną, sukėlė aistras visuomenėje. Prie kūdikio kelinta para budinti moteris teigė, kad iš jos už kelionę su kūdikiu paprašyta pinigų, o galop Kauną autobusu ji pasiekė greičiau nei buvo atgabentas jos vaikelis. Tuo metu Klaipėdos vaikų ligoninė atkerta, kad pavežėjimo paslaugos neteikia ir nėra nė kalbos apie pinigus.
Klaipėdos vaikų ligoninė neigia susirgusios mergaitės mamos kaltinimus
Klaipėdos vaikų ligoninė neigia susirgusios mergaitės mamos kaltinimus

Viktorijos košmaras prasidėjo rugsėjo pirmomis dienomis. Dramatiška istorija ji pasidalino feisbuke ir sulaukė gausybės pasidalinimų.

Ėmė tuštinis krauju

Moteris pasakojo, kaip rugsėjo 4-ąją keisdama kelių mėnesių mergytės sauskelnes pamatė kraujo. Per anksti gimusiai mergaitei paskutinėmis rugpjūčio dienomis buvo perpiltas kraujas. Iš gydytojos ji sulaukė nurodymo palaukti „kol vaikas pradės viduriuoti“. Tačiau vakare kūdikis pasidarė neramus, toliau tuštinosi krauju.

Atvykę greitosios pagalbos medikai jaunai mamai dar papriekaištavo, kodėl šioji delsė. Mergaitei buvo diagnozuotas rotovirusas, situacija nesitaisė. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį sukilo temperatūra. Aukštos temperatūros, mamos pasakojimu, nepavyko sumažinti. Sekmadienį mergaitę apėmė traukuliai. Kūdikis pervežtas į Klaipėdos vaikų ligoninės Intensyvios terapijos skyrių.

Shutterstock nuotr./Kūdikis karščiuoja
Shutterstock nuotr./Kūdikis karščiuoja

Mama, jos pačios prašymu, ėmė reikalauti, kad vaikas buvo pervežtas į Kauną. „Daktarų žodžiai buvo: „Nėra dabar būtinybės jos vežti, nes būtų tas pats gydymas kaip ir čia“ arba – sako – susimoki 90 eurų ir ją pervežam. Aš staigiai ieškau pinigų, kad tik ją pervežtų į klinikas“, – pasakojo Viktorija.

Į Kauną viešuoju transportu – greičiau nei reanimobiliu

Netrukus atėjusi slaugytoja mamai paaiškino, kad vaiko būklė blogėja ir ji bus išvežta į Kauno klinikas. Tėvai šiuo automobiliu kartu negabenami. Neradusi, kas ją nuvežtų iki Kauno, Viktorija nulėkė į autobusų stotį. Atvykusios į Kauno klinikas moters laukė akibrokštas – jos mažylė dar nebuvo atgabenta.

Iš Klaipėdos viešuoju transportu moteris išvyko apie 17 val. Jos kūdikis atvežtas tik apie 22 val.

Kauno klinikose mergaitei buvo diagnozuotas sepsis ir meningitas.

„Jūs man, mamos, pasakykit, ar čia toks gydytojų gydymas, kur net ne rotovirusas, o sepsis ir meningitas? Kol vežė į klinikas, ji buvo panirusi į komą…“, – nutęsė mama.

Kiek vėliau ji papildė savo pasakojimą, kad mergaitės būklė gerėja, tačiau padėtis vis dar rimta.

„Iš Klaipėdos ligoninės išvežtas su ta pačia diagnoze“

Tuo metu Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymu Diana Vaitkevičiūtė neigė mamos pasakojimą, kad iš jos dėl vaiko pergabenimo buvo prašoma pinigų.

„Tai visiškai šmeižtas, mes neteikiame pavežėjimo paslaugos kaip tokios ir net negalėtų būti. Nežinau, ką mama norėjo pasakyti ir iš kur tai ištraukta, ir dar pinigų suma, ir tas pasiūlymas niekada nebūtų pateiktas pacientams. Pacientai, kurie guli mūsų ligoninėje, pagal medicinines indikacijas yra pervežami mūsų lėšomis – kitokio varianto nėra“, – aiškino medikė.

Medikė paaiškino, kad tądien naujagimių reanimobilis buvo išvykęs ir todėl tik vėliau paėmė kūdikį. Todėl mamai ir teko palaukti Kauno klinikose.

Ji taip pat pabrėžė, kad visos diagnozės buvo patvirtintos tyrimais. O į Kauno klinikas jau buvo išvežtas su ta pačia diagnoze, kuri patvirtinta ir Kaune.

Anot jos, mamos viešai išsakyta emocija – natūrali. „Kiekvienas turime savo išgyvenimo būdą. Šiuo atveju, aš manau, mama taip pasirinko“, – kalbėjo ligoninės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas