Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 09

Jautriausia šalies savivaldybė ieško vyr.architekto: siūlo būstą, nedidelį atlygį ir daug iššūkių

Jautriausia teritorijų planavimo požiūriu, Neringos savivaldybė, liko be vyriausiojo architekto. Iš darbo išėjus pusantrų metų čia dirbusiai Dainorai Abelkienei savivaldybė paskelbė konkursą. Išskirtinė savivaldybė vyriausiajam architektui žada įdomų, daug iššūkių keliantį darbą, nedidelį atlygį ir tarnybinį būstą.
Namukai Nidoje
Nida / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Neringa ieško patyrusio savo srities specialisto, galinčio savo žiniomis ir kompetencijomis prisidėti prie Kuršių nerijos kraštovaizdžio formavimo.

Šiuo metu labiausiai į šalies vakarus nutolusi savivaldybė ieško žmogaus, kuris ypatingo kurorto bendruomenei padėtų sėkmingai spręsti kylančius iššūkius architektūros, teritorijų planavimo ir statybos srityse“, – skelbiama Neringos savivaldybės svetainėje.

Ieško drąsaus kandidato

Anot Neringos savivaldybės mero Dariaus Jasaičio, savivaldybė liko be vyriausiojo architekto iš darbo pasitraukus pusantrų metų pradirbusiai kūrybingai D.Abelkienei. Iki tol ji nebuvo ragavusi biurokratinio darbo, patirtį sukaupė privačiame versle. Privačių pasiūlymų ir toliau nestokojusi moteris iš darbo nusprendė pasitraukti.

„Pabandė, pabuvo, nuostabus žmogus, tačiau išeidama pasakė: „Mere, jums reikia ne architekto šioje vietoje, o teritorijų planavimo rimto teisininko, nes Neringoje architektui nėra ką veikti, viskas sureguliuota teisės aktais. Iš tikrųjų, net koks tualetas turi stovėti, patvirtinta Vyriausybės lygmenyje, o jei nepatvirtinta, gali sugaišti aštuonerius metus, kad numatytum kitoje vietoje tualetą.

Reikia būti drąsiam, mėgti iššūkius. Tad kviečiu drąsius, nebijančius atsakomybės žmones. Neringa, mes, jau 15 metų murkdomės „griauti ar negriauti“ ir nepastatome nieko išskyrus treniruoklio. Čia turi ateiti motyvuotas žmogus, norintis kažką sukurti. Šitoje srityje, įstatymų pataisose, architektūroje gali pasikaustyti. Dar neišėjus įstatymui mes matome, kur bus bėdos, lėkiam, kalbam, prašom pakeisti.

Darbo daug, padaryti norime daug, norime bendrauti, inicijuoti, teikti įstatymų pakeitimus. Ieškome rimto, gero kandidato, kuris įsilietų į komandą“, – kalbėjo D.Jasaitis. Jo teigimu, šiuo metu be vyriausiojo architekto yra likusios bent kelios savivaldybės.

Siūlo gyvenamąją vietą

Kandidatui savivaldybė siūlo nedidelį atlygį, tačiau vilioja gyvenamąja vieta.

„Mes siūlome, kur apsigyventi, gal ne idealiomis, ne VIP sąlygomis, paprastai, kukliai, bet siūlome. Architektui esame numatę, kur gyvens ateityje, jei gerai seksis. Darysime viską, kad gautume, pastatytume ar nupirktume tarnybinį būstą, nes būstas yra didžiausia problema. Darbo vietų turime, bet algos tokios, kad už esamas kainas išsinuomoti neįmanoma. Pabaigus darbą su būstu tektų atsisveikinti“, – kalbėjo meras.

Valstybės tarnyba „aukso kalnų“ nežada. Atlyginimas vyriausiajam architektui siūlomas gana kuklus – 930 eurų neatskaičius mokesčių. Jei kandidatas jau turi patirties valstybės tarnyboje, tuomet atlygis kiltų priklausomai nuo turimo darbo stažo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas