Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 03

Johnas McCainas Rusijos ginkluotės stiprinimą Karaliaučiuje vadina Vladimiro Putino paranoja

Lietuvoje viešintis žymus JAV respublikonų senatorius Johnas McCainas ketvirtadienį Rusijos vadovo Vladimiro Putino paranoja pavadino ginkluotės stiprinimą Karaliaučiaus krašte, reaguojant į NATO priešraketinės gynybos sistemą.
Lietuvoje vieši JAV senatorius J.McCainas
Lietuvoje vieši JAV senatorius J.McCainas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Mūsų priešraketinė gynyba yra gynybai, ji niekam nekelia grėsmės. Rusų norą tai naudoti kaip pasiteisinamą stiprinant karinę parengtį šioje taikioje pasaulio dalyje galėtų būti laikoma net Vladimiro Putino paranoja“, – žurnalistams Seime sakė J.McCainas.

„Jie turi suprasti, kad tai gynybinės, ir tik gynybinės, sistemos. Ir, beje, priešraketinės gynybos sistemos vaidino labai svarbų vaidmenį baigiant Šaltąjį karą“, – kalbėjo politikas, kuris 2008 metais kandidatavo į JAV prezidento postą.

J.McCainas Vilniuje dalyvauja Parlamentinio demokratinio forumo tarptautinėje konferencijoje, kurioje diskutuojama apie demokratijos būklę Rytų Europoje.

Šio renginio išvakarėse Lietuvos ir Lenkijos parlamentinių užsienio reikalų komitetų pirmininkai paskelbė bendrą pareiškimą dėl Rusijos karinio potencialo stiprinimo Karaliaučiaus krašte. Pareiškimo tekstą Seimo užsienio reikalų komiteto pirmininkas Emanuelis Zingeris ketvirtadienį įteikė J.McCainui.

Rusijos karinė ir politinė vadovybė yra pareiškusi, kad NATO neatsižvelgus į jos poziciją dėl priešraketinės gynybos sistemos Europoje, tarp Lietuvos ir Lenkijos įsiterpusioje Karaliaučiaus srityje bus dislokuotos naujausios žemė – oras ir žemė – žemė tipo raketinės sistemos, tokios kaip S-400 ir „Iskander“.

Rusijos žiniasklaida yra paskelbusi, kad naujausios zenitinės sistemos S-400 į šį eksklavą buvo atgabentos balandį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai