Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 29

Jonavoje atidarytas naujas Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos poskyris

Siekiant tapti labiau prieinamais ir kurti artimesnį ryšį su vietos bendruomenėmis Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnyba (KPKT) plečia regioninių poskyrių tinklą – veiklą pradėjo KPKT Kauno regioninio karo prievolės komplektavimo skyriaus Jonavos poskyris, rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai.
Atidarymas
Atidarymas / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Naujai įsteigtas padalinys administruos Jonavos rajono savivaldybėje gyvenančius karo prievolininkus, KPKT Kauno skyriaus Jonavos poskyrio viršininku paskirtas vrš. Vitalijus Jampolcevas.

„Mūsų tarnyba – vartai į Lietuvos kariuomenę, svarbu, kad jie būtų kuo arčiau kiekvieno Lietuvos piliečio. Siekiame, kad visi, susidomėjusieji tarnyba ir galimybėmis kariuomenėje, visą reikiamą informaciją gautų kuo paprasčiau ir greičiau. Tad šis naujas poskyris yra dar vienas žingsnis tikslo link“, – sako KPKT direktorius Arūnas Balčiūnas.

Pagrindinės KPKT Kauno skyriaus Jonavos poskyrio veiklos kryptys bus šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą organizavimas, piliečių konsultavimas karo prievolės klausimais, pritraukimas į kariuomenę ir karinių vienetų komplektavimas, bendradarbiavimas su rajono įstaigomis, organizacijomis.

„Poskyris yra atviras švietimo įstaigų, seniūnijų, jaunimą vienijančių organizacijų pasiūlymams dėl bendrų renginių supažindinant besidominčius su kariuomenės padaliniais, kario profesija bei vykdant tautinį ir patriotinį ugdymą“, – pabrėžia didelę patirtį karo prievolės ir komplektavimo srityje turintis vrš. V.Jampolcevas.

Šiuo metu priėmimą į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, profesinę karo tarnybą, karius savanorius, jaunesniųjų karininkų vadų ir parengtojo rezervo mokymus, dokumentų administravimą ir konsultavimą vykdo šeši regioniniai KPKT skyriai ir 25 poskyriai. Šiais metais taip pat planuojama atverti KPKT Vilniaus regiono Ukmergės poskyrį, kuris apims ir Širvintų rajoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas