Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jonavos kultūros centro direktoriaus reikalus savivaldybė įduos teisėsaugai

Jonavos rajono savivaldybė pirmadienį pranešė, jog šią savaitę kreipsis į prokuratūrą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo, siekiant apginti viešąjį interesą ir užtikrinti objektyvų situacijos išaiškinimą Jonavos kultūros centre (JKC) ir šios įstaigos vadovo veikloje.
Sergejus Jefimenka
Sergejus Jefimenka / Nuotr. iš Jonavos savivaldybės tinklalapio

Savivaldybė pranešė JKC direktoriaus Sergejaus Jefimenkos paaiškinimus dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie galimą jo piktnaudžiavimą pareigomis ir psichologinį spaudimą darbuotojams.

Savivaldybei pateiktame atsakyme S.Jefimenka neigia jam viešai mestus kaltinimus.

Jungtiniame tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ ir „Laisvės TV“ tyrime „Chatos ir atkatai“ buvo skelbiama, kad nuo 2017 metų Jonavos kultūros centro (JKC) direktoriaus pareigas einantis S.Jefimenka pastaraisiais metais įspūdingai praturtėjo. Kultūros įstaigos vadovo ir jo sutuoktinės – taip pat valstybės tarnautojos – turtai Lietuvoje ir užsienyje viršija pusę milijono eurų, o su JKC susiję žmonės kalba ne tik apie mobingą ir toksišką kultūros centro atmosferą, bet ir apie direktoriui galimai mokamus „atkatus“.

Nuotr. iš lsdpjonava.lt/Sergejus Jefimenka
Nuotr. iš lsdpjonava.lt/Sergejus Jefimenka

Apie S.Jefimenkos vadovavimo metodus ir keistai leidžiamus kultūros centro pinigus prabilo du buvę JKC darbuotojai – režisierius Mantas Jančiauskas ir etnokultūros specialistė Jovita Rutkauskaitė. Su sąlyga, kad nebus atskleistos jų tapatybės, apie savo patirtis papasakojo dar keli su JKC susiję žmonės, o vienas iš jų prisipažino ne sykį direktoriui nešęs „atkatus“ – dalį pinigų, kuriuos uždirbo iš kultūros centro viešųjų pirkimų.

JKC vadovas kategoriškai neigia jam mestus kaltinimus ir tvirtina galintis pagrįsti viso savo turto kilmę. Tiesa, užpernai nusipirktą būstą Tenerifėje direktorius viešai deklaravo tik prieš porą savaičių – po pokalbio su „Sienos“ žurnaliste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas