Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavos politikui Ž.Galimovui skausmingas nuosprendis: dar nežino, kaip elgsis

Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys Žilvinas Galimovas paskelbė, kad teismas antradienį pripažino jį kaltu dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo vadinamojoje „čekiukų“ byloje.
Žilvinas Galimovas
Žilvinas Galimovas / Nuotr. iš asmeninio archyvo

,,Šiandien pirmos instancijos teismas priėmė sprendimą ir pripažino mane kaltu dėl piktnaudžiavimo, turto pasisavinimo ir dokumentų klastojimo vadinamojoje „čekiukų“ byloje. Paskirta 15 tūkst. eurų bauda ir ribojimas trejus metus eiti skiriamas ir renkamas pareigas valstybės bei savivaldybių institucijose, įstaigose ir įmonėse“, – pranešė savo „Facebook“: paskyroje Ž.Galimovas.

Jonavoszinios.lt primena, kad Jonavos rajono savivaldybės tarybos narys Ž.Galimovas buvo teisiamas dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir disponavimo suklastotu dokumentu bei turto pasisavinimu.

Rugsėjo 24-ąją Kauno apygardos teisme prokuroras Darius Valkavičius pateikė prašymą skirti Ž.Galimovui 30 tūkst. eurų baudą bei ketveriems metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje, užtikrinant, kad jis negalėtų būti renkamas ar skiriamas į pareigas valstybės ar savivaldybės institucijose.

„Kol kas komentarų neturiu: noriu detaliai susipažinti su nuosprendžio turiniu, teismo argumentais ir dėl savo tolimesnių veiksmų informuosiu priėmęs atitinkamus sprendimus. Tam turiu 20 dienų.

Apgailestauju dėl savo padarytų klaidų ir dėkoju visiems, kurie supranta susidariusią situaciją“, – rašo Ž. Galimovas.

Baudžiamosios bylos duomenimis, Ž.Galimovas, laikotarpiu nuo 2019 m. balandžio 11 d. iki 2023 m. balandžio 17 d., eidamas Jonavos rajono savivaldybės tarybos nario pareigas, įtariamas sąmoningai ir sistemingai klastojęs tikrus dokumentus – 55 vnt. išmokų avanso apyskaitų, jose pateikdamas galimai tikrovės neatitinkančius duomenis apie nepatirtas kuro, telefono, transporto išlaidas, kaip susijusias su tarybos nario veikla.

Ž.Galimovas savivaldybės buhalterijai pateikdamas, įtariama, suklastotus finansinius dokumentus, apgaule įgijo daugiau nei 10 tūkst. 500 eurų Jonavos rajono savivaldybės administracijos lėšų. Teisėsaugos pareigūnai tyrimo metu nustatė, kad neva patirtos išlaidos buvo apmokėtos pasinaudojus 95 skirtingomis banko kortelėmis.

Jonavoszinios.lt skelbia, kad kitų Jonavos politikų Kęstučio Macionio ir Gintaro Stašionio baudžiamosios bylos toliau nagrinėjamos Kauno apygardos teisme. Dėl kitų Jonavos rajono savivaldybės tarybos narių galimai padarytų nusikalstamų veikų tyrimas tęsiamas.

Primename, kad buvęs Jonavos meras socialdemokratas Mindaugas Sinkevičius teismo sprendimu neteko mero pareigų bei buvo pašalintas iš rinkimų į Seimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas