Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 09 26

Julius Sabatauskas traukiasi iš komiteto pirmininko pareigų, Juozas Olekas laukia

Trys iš keturių postus Seime užimančių ir laikytis socialdemokratų partijos tarybos sprendimo trauktis iš koalicijos besilaikantys socialdemokratai atsistatydina. Algirdas Sysas ir Rasa Budbergytė atsistatydinimo pareiškimus jau parašė, J.Sabatauskas tai padarys trečiadienį, tik Juozas Olekas kol kas nesitraukia.
Irena Šiaulienė, Julius Sabatauskas ir Juozas Olekas
Irena Šiaulienė, Julius Sabatauskas ir Juozas Olekas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Socialdemokratas Julius Sabatauskas trečiadienį ketina Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetui pateikti savo atsistatydinimo pareiškimą ir siūlyti balsuoti dėl naujo pirmininko išrinkimo.

Taip pat elgiasi atsistatydinimo iš pareigų Seimo komitetuose pareiškimus jau parašę Socialinių reikalų komiteto vadovas Algirdas Sysas bei Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Rasa Budbergytė,

Tik Juozas Olekas kol kas apie savo sprendimą, ar toliau eis Laisvės kovų komisijos pirmininko pareigas, kol kas nėra pranešęs.

„Bus komisijos posėdis kitą savaitę ir pasitarsiu su kolegomis. Kol kas pareiškimo nesu parašęs“, – sakė J.Olekas.

Šie keturi pareigas Seime užimantys parlamentarai nėra pasirašę daugumos socialdemokratų sudarytos „frakcijų koalicijos“ sutarties su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija.

Dar pirmadienį tokią sutartį buvo pasirašę vienuolika socialdemokratų: Rimantas Sinkevičius, Algirdas Butkevičius, Gediminas Kirkilas, Rimantė Šalaševičiūtė, Irena Šiaulienė, Juozas Bernatonis, Artūras Skardžius, Antanas Vinkus, Mindaugas Bastys, Linas Linkevičius ir Andrius Palionis.

Nė vienas iš šių „frakcijų koalicijos“ rėmėjų neketina laikytis partijos tarybos sprendimo išeiti iš koalicijos su „valstiečiais“ ir taip atsisakyti savo užimamų postų Seime.

Pareigas iš vienuolikos pasirašiusių sutartį su „valstiečiais“ Seime eina šeši socialdemokratai.

Gediminas Kirkilas yra Seimo vicepirmininkas, Europos reikalų komiteto pirmininkas, Irena Šiaulienė – Seimo vicepirmininkė, Juozas Bernatonis – Užsienio reikalų komiteto pirmininkas, Antanas Vinkus – Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkas, Algirdas Butkevičius – Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas, Artūras Skardžius – Energetikos komisijos pirmininko pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas