Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 28

Jūros šventės išvakarėse prie paminklo negrįžusiems pagerbti jūrininkai

Jūros šventės išvakarėse ketvirtadienį Smiltynėje prie paminklo „Albatrosas“, skirto negrįžusiems jūrininkams ir laivams, pagerbtas jų atminimas.
Prie paminklo „Albatrosas“, skirto negrįžusiems jūrininkams ir laivams, pagerbtas jų atminimas.
Prie paminklo „Albatrosas“, skirto negrįžusiems jūrininkams ir laivams, pagerbtas jų atminimas. / Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos nuotr.

Tai pirmasis Jūros šventės renginys. Tradicinė jūrinė ceremonija „Jūrą Lietuvai atvėrusiems“ rengiama su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

Renginio metu taip pat pagerbti labiausiai nusipelnę jūrinės ir uosto bendruomenės atstovai, įteiktas Liudviko Stulpino medalis.

Juo už ilgametį ir nepriekaištingą darbą puoselėjant Lietuvos jūrų ir vidaus vandenų laivynus, už palankios verslo ir investicijų aplinkos Lietuvos vandenų transportui sukūrimą apdovanotas Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius Vaclovas Stankevičius.

L.Stulpino apdovanojimas yra skiriamas už ypatingus nuopelnus Lietuvos vandens transportui ir jūrų pramonei. Medalio steigėja – Susisiekimo ministerija.

Į renginį susirinkusią jūrinę bendruomenę sveikino Susisiekimo ministerijos, Klaipėdos miesto, Uosto direkcijos vadovai.

„Klaipėda visada man asocijavosi su laisvės, vėjo, didelės erdvės pojūčiu. Tai jaučiu kaskart čia atvykusi. 770 metų jubiliejų švenčianti Klaipėda ir daugiau nei šimtmetį gyvuojantis Lietuvos laivynas, ir svarbiausia, jūs, čia gyvenantys žmonės, turite tą didžiulį laisvės pojūtį“, – sakė susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Žuvusiems Lietuvos jūrininkams ir nuskendusiems laivams atminti skirtas paminklas „Albatrosas“ buvo atidengtas 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas