„Liko ne mažiau sudėtingas darbas, kalbu apie likvidavimo pasekmes, ne tik pačios gaisravietės, bet nustatoma cheminių medžiagų ir piene, ir turbūt dirvožemyje bus. Mes planuosime žingsnius, kaip užtikrinti, kad būtų saugus žaliavinis maistas, tai daržovės, pienas, mėsa, taip pat nepamiršim, kad pramonės rajone, kur buvo gaisras, yra įmonių, kurios gamina produktus, taip pat svarbu užtikrinti, kad jie būtų saugūs“, – Lietuvos radijui sakė K.Mažeika.
Pirmadienį Vyriausybėje šaukiamas Nacionalinio saugumo komisijos posėdis, kuriame aplinkos, žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministrai pristatys su gaisro padariniais susijusius atliktus tyrimus, jų rezultatus ir rekomendacijas dėl trumpalaikių ir ilgalaikių padarinių šalinimo priemonių.
Gaisras įmonės „Ekologistika“ 2 tūkst. kvadratinių metrų ploto naudotų padangų sandėliuose kilo spalio 16 dieną, o jo gesinimo darbai baigti po daugiau nei savaitės – penktadienį.
Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis, dėl oro taršos sukeltų sveikatos problemų į medikus kreipėsi aštuoni žmonės.
Mokslininkai įspėja, kad šio gaisro metu išsiskyrė didžiuliai kiekiai nuodingų medžiagų, o jo padariniai sveikatai gali būti jaučiami dešimtmečiais.
Maisto ir veterinarijos tarnyba penktadienį pranešė, kad gaisro paveiktose teritorijose užterštas pienas ir uždraudė ūkininkams iš paveiktų teritorijų jį parduoti ar naudoti žmonių ar gyvulių maistui.
Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.