Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 22

K.Navickas: būtina tęsti paramą Ukrainai, kovojančiai už mūsų vertybes

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas kovo 21 d. Briuselyje vykusioje Europos Sąjungos (ES) Žemės ūkio ir žuvininkystės taryboje paragino tęsti Europos paramą Ukrainai, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Ministro K.Navicko inciatyva susitikime nuotoliniu būdu dalyvavęs Ukrainos žemės ūkio ministras Romanas Leščenko informavo apie situaciją ir poreikius jo šalyje.

„Rusijos išpuoliai vykdomi kasdien, bombarduojami miestai, užblokuoti uostai, jūrų keliai. Ukrainos ūkininkai rizikuoja kiekvieną dieną ir kovodami, ir dirbdami laukuose, trūksta išteklių, ypač kuro,“ – sakė Ukrainos žemės ūkio ministras. Jis prašė ES finansinės pagalbos vietos įmonėms, kurios toliau gamina maistą, tiekia jį regionams, sakė, kad reikia paramos ir tiems, kurie vėliau padės atstatyti šalį. Ukraina jaučia ES solidarumą ir yra labai dėkinga už visą teikiamą pagalbą.

Ministrai, ES Tarybai pirmininkaujanti Prancūzija bei už žemės ūkį atsakingas komisaras Janušas Vojciechovskis vieningai reiškė solidarumą su Ukraina, sakė, kad yra pasiruošę visokeriopai padėti.

Ministras K.Navickas ragino tęsti paramą Ukrainai, kovojančiai už visų mūsų vertybes. „Visų mūsų paramos reikės ne tik karo Ukrainoje metu, bet ir atstatant šalį. Siūlytume svarstyti galimybę teikti paramą ir Europos įmonėms, praradusioms rinkas Ukrainoje, dauguma jų teikia neatlygintiną paramą, bet ilgai tai negalės tęstis“, – sakė ministras.

ES Tarybai pirmininkaujanti Prancūzija akcentavo, kad šiuos svarbius klausimus aptars ir su užsienio reikalų ministrais.

Ministrai aptarė ir karo Ukrainoje poveikį pagrindinėms žemės ūkio rinkoms, ES apsirūpinimo maistu aspektus, reiškė nerimą dėl itin išaugusių gamybos kaštų, ragino Komisiją neatidėliojant imtis veiksmų, siekiant padėti labiausiai nukentėjusiems sektoriams.

„Karas smarkiai paveikė Ukrainos žemės ūkio rinkas, būtina nedelsiant didinti apsirūpinimo maistu suverenumą bei atsparumą“, – sakė Lietuvos žemės ūkio ministras.

Jau šią savaitę Komisija planuoja pateikti komunikatą dėl apsirūpinimo maistu bei konkrečių priemonių, kurios bus finansuojamos ES bei nacionalinėmis lėšomis, paketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai