Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 14

Ką iš gyventojų paveldi valstybė? Kraityje – ir butas už 90 eurų

„Dviejų kambarių butas su dalimi ūkinio pastato už 90 eurų“ – toks skelbimas valstybei priklausančio būsto iš tiesų egzistuoja, o pirkėjas niekaip neatsiranda. Per metus valstybė paveldi apie 400 įvairaus nekilnojamojo turto iš vienišių, prasiskolinusių gyventojų. Kokio to turto vertė?
Taip atrodo valstybės paveldėtas nekilnojamas turtas. Apie 60 proc. būstų, jų dalių, sandėliukų valstybėn pereina su skolomis.
Taip atrodo valstybės paveldėtas nekilnojamasis turtas. Apie 60 proc. būstų, jų dalių, sandėliukų valstybėn pereina su skolomis. / Turto banko nuotr.

Praėjusiais metais buvo paveldėti 338 vienetai valstybės paveldėto nekilnojamojo turto už 3,79 mln. eurų. Tai yra didžiausia suma, gauta per metus. Šiemet Turto bankas viliasi parduoti turto už 2 mln. eurų.


Pigiausias šiuo metu parduodamas turtas – dviejų kambarių butas su ūkinio pastato dalimi Pasvalio rajone, Gulbinėnų kaime. Būstas jau kelintą kartą parduodamas aukcione, tačiau net ir neįtikėtinai maža kaina – 90 eurų – nesuviliojo pirkėjo.

Brangiausias aukcione atsidūręs būstas – dalis namo su žemės sklypu Šiaulių rajone. Pradinė jo kaina – 17,3 tūkst. eurų. Aukcionas taip pat skelbiamas pakartotinai.

Praėjusią savaitę vyko 9 aukcionai, kur buvo parduodamas valstybės paveldėtas turtas. Šeši objektai pardavinėti ne pirmą kartą. Daugiausiai susidomėjimo – 7 dalyvių – sulaukė vieno kambario buto Klaipėdoje, gana populiarioje gatvėje, skelbimas. Būstas pardavimo kaina buvo arti rinkos kainos – 42,7 tūkst. eurų. Beveik 100 kartų pigiau kainavo kitas tądien aukciono būdu parduotas objektas. Pusė dviejų kambarių buto Radviliškio rajone buvo parduota už 485 eurus.

15min domėjosi, kokiu būdu ir kokį turtą valstybė paveldi iš gyventojų. Skaitytojai kviečiami pasižvalgyti, kaip atrodo šis turtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas