Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 01

Kačiūniškės dvaro byloje V.Matijošaičio pusė panoro uždarų posėdžių, bet sulaukė atkirčio

Kauno apylinkės teisme toliau narpliojama byla, kurioje Kultūros paveldo departamentas (KPD) iš Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo sūnaus bendrovės siekia prisiteisti žalą, padarytą rekonstruojant miesto vadovui priklausantį Kačiūniškės dvarą. Atsakovų advokatas panoro, kad byla būtų nagrinėjama uždarai, – neva sulaukia didelio visuomenės dėmesio, viešumas gali daryti įtakos liudytojų parodymams.
Kačiūniškės dvaras, Visvaldas Matijošaitis
Kačiūniškės dvaras, Visvaldas Matijošaitis / Kačiūniškės dvaro feisbuko puslapio / Eriko Ovčarenko nuotr.

Vasario 1 dieną nuotoliniu būdu nagrinėjamoje byloje dėl nekilnojamosioms kultūros vertybėms padarytos žalos atlyginimo ir nuostolių išieškojimo buvo numatytas visos dienos posėdis – turėjo būti apklausti liudytojai ir atsakovas Andrius Šumskas, atsakingas už darbus rekonstruojant V.Matijošaičiui priklausantį Kačiūniškės dvarą. Tačiau jis teisme nepasirodė – susirgo.

Visų atsakovų šioje byloje atstovas, advokatas Evaldas Klimas pabrėžė, kad A.Šumsko dalyvavimas – būtinas, o apklausti liudytojus be pagrindinio asmens, kuriam ir išrašytas administracinio nusižengimo protokolas, kuris kaltinamas dėl žalos padarymo, dalyvavimo negalima. Taigi teisėjai buvo pateiktas prašymas atidėti bylos nagrinėjimą.

Šio prašymo teismas netenkino, – A.Šumskas per advokatą yra tinkamai atstovaujamas procese. Tiesa, nuspręsta vasario 1-ąją apklausti ne visus liudytojus – tik komisijos, kuri vertino ir skaičiavo nekilnojamosioms kultūros vertybėms padarytą žalą, du narius.

Panoro uždarumo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas