Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 11

Kai kurie mokytojai su nerimu laukia rugsėjo, o ministrė pripažįsta – procesas stringa

Kai kurie mokytojai dėl atnaujintų ugdymo programų su nerimu laukia artėjančio rugsėjo – jie sako, kad kol kas nėra naujų vadovėlių, stringa ir mokytojų paruošimo procesas. Švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė pripažįsta, kad dalykai galėtų vykti ir greičiau, tačiau tuo pačiu ramina mokytojus.
Rugsėjo 1-oji
Rugsėjo 1-oji / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie būsimus „chaoso kalnelius“ šalies mokyklose balandžio pabaigoje kalbėjo žurnalo „Reitingai“ redaktorius Gintaras Sarafinas.

Nors iki rugsėjo, kai nelyginių klasių mokiniai bus pradėti mokyti pagal atnaujintas ugdymo programas, liko dar keli mėnesiai, tačiau pamažu apie stringantį procesą pradeda kalbėti ir mokytojų profsąjungų atstovai.

Kur nauji vadovėliai?

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininko pavaduotoja ir Klaipėdos Vydūno gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Lilija Bručkienė 15min teigė, kad programų atnaujinimas, iš esmės, yra prasmingas dalykas, tačiau jam nėra deramai pasiruošta.

„Dabar nuo rugsėjo 1-osios atnaujinamos programos, pagal kurias reikės dirbti, tačiau vadovėlių nėra, yra tik fragmentai, planai. Čia gal nebūtų didžiausia problema, jeigu ne problema būtų finansai, už kuriuos juos reikės įsigyti tuos vadovėlius“, – pasakojo mokytoja.

„Pagal kai kurias programas net neįmanoma dirbti pasitelkiant senus vadovėlius“, – pridūrė ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lilija Bručkienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lilija Bručkienė

Mokytojos teigimu, kai kurie vadovėliai jau išleisti, tačiau kai kurių vis dar nėra, o kadangi reikės visų dalykų naujų vadovėlių, tai finansų mokykloms nepakaks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas