Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 02

Streikuojantys darželiai nepriima vaikų: ką daryti jų tėvams?

Prie pedagogų streiko gausiai jungiasi ir darželių bei lopšelių darbuotojai. Klaipėdoje pirmadienio ryto duomenimis streikuotojų buvo septyniose įstaigose, tačiau vis gaunama žinių, kad prie streiko ketina jungtis ir kitų įstaigų darbuotojai. Į „Želmenėlio“ darželį Baltijos prospekte pirmadienį buvo priimta tik 15 darželinukų iš 173.
Klaipėdos lopšelio-darželio „Želmenėlis“ pedagogės streikuodamos leidosi ir į pėsčiųjų žygį.
Klaipėdos lopšelio-darželio „Želmenėlis“ pedagogės streikuodamos leidosi ir į pėsčiųjų žygį. / Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr.

„Želmenėlio“ pedagogės penktadienį, pirmąją streiko dieną, rinkosi Atgimimo aikštėje ir leidosi į žygį pėstute Vilniaus link. Tuomet jos teigė, kad eis „tiek, kiek pajėgs“, net ir baigusios kelionę pėstute, jos palaikys streikuojančius mokytojus.

Aiškėja, kad šiame Klaipėdos darželyje – kone gausiausios streikuotojų gretos. Penktadienį buvo teigiama, kad prie streiko prisijungė 29 „Želmenėlio“ darbuotojai.

Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./streikas
Aurelijos Jašinskienės / 15min.lt nuotr./streikas

Veikia tik viena grupė

Pirmadienį į darželį, kuriame įprastai ugdomi 173 vaikai, buvo atvesta tik 15. Visi jie – vienos priešmokyklinės ugdymo grupės auklėtiniai.

Kaip pasakojo lopšelio-darželio vadovė Laima Sireikienė, pirmadienio duomenimis, streikuoja 21 pedagoginis darbuotojas, prie streikuotojų yra prisijungę ir mokytojų padėjėjai, valgyklos darbuotoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas