Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 06

Kainų ir energetikos kontrolės komisijos narius skirs Seimas

Trečiadienį nustatyta Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos narių skyrimo tvarka, jos kompetencija bei komisijos finansavimo šaltinis. Šiuos dalykus įtvirtina į Energetikos įstatymą perkeltos Europos Parlamento ir Tarybos direktyvų nuostatos.
Seimas
Seimas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Nustatyta, kad komisiją prezidento teikimu skiria Seimas: „Komisiją sudaro penki nariai. Jos pirmininką ir keturis narius Respublikos Prezidento teikimu penkeriems metams skiria ir atleidžia Lietuvos Respublikos Seimas. Komisijos pirmininkas iš paskirtų Komisijos narių skiria pavaduotoją. Komisija yra biudžetinė įstaiga, šiame Įstatyme ir kituose Lietuvos Respublikos įstatymuose nustatyta tvarka atliekanti valstybės jai pavestas funkcijas kontroliuojant ir prižiūrint valstybės ir savivaldybių reguliuojamą veiklą. Komisija yra atskaitinga Lietuvos Respublikos Seimui.“

Komisija ir toliau bus finansuojama iš valstybės biudžeto.

Įstatyme patikslinta baudų ir jų skyrimo tvarka energetikos įmonėms už pažeidimus vykdant reguliuojamą veiklą. Energetikos įmonėms skiriamos piniginės baudos bus diferencijuojamos atsižvelgiant į pažeidimo pavojingumą, pažeidimo trukmę, pažeidimo sukeltas pasekmes, energetikos įmonės atsakomybę lengvinančias ar sunkinančias aplinkybes.

Už įstatymą balsavo 64, susilaikė 8 Seimo nariai.

Įstatymas įsigalios nuo 2009 metų sausio 1 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito