Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 10 25

Kaip artimųjų kapų nepaversti šiukšlynu?

Kai ant artimųjų kapų visi deda ką nori ir kiek nori, jie tampa šiukšlynu, sako gėlininkas, floristas, gėlių kolekcininkas Andrius Plindinas. Jis pataria, kaip tokios situacijos išvengti per artėjančias Vėlines.
Rasų kapinėse Vėlinių žvakių šviesa traukia smalsuolius
Rasų kapinės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kapų puošimo tendencijos daug metų išlieka tokios pačios. Viskas atsiremia į tai, kiek kainuoja dalykai, kuriais puošiame kapus. Dažniausiai žmonės renkasi pigesnį variantą. Pigesnis variantas reiškia, kad spalva bus netinkama: visokių elektrinių, neoninių, salotinių, oranžinių ir visų kitų atspalvių. Arba tai bus puokštė dirbtinių gėlių, kurios nebūna nei gražios, nei kokybiškos“, – pasakoja floristas.

Jis siūlo susitarti su giminaičiais ir kapą papuošti viena brangesne, bet kokybiškesne ir gražiai atrodančia kompozicija. O kiekvienas asmeniškai galėtų pasirūpinti žvakutėmis.

Nereikia rodyti kažkokio visuomenės luomo, statuso ar dar kažko.

„Žvakės nebūtinai turi būti didžiulės, 3 litrų talpos. Nereikia rodyti kažkokio visuomenės luomo, statuso ar dar kažko. Giminėje taip būna [traktuojama], kad jeigu maža žvakė, tai esą žmogus pagailėjo pinigų ir pan. Nieko panašaus. Svarbiausia yra atminimas“, – pasakoja jis.

Pasak gėlininko, ant kapų galima uždegti ir paprasčiausią arbatinę žvakutę.

„Kapas tada atrodo labai gražiai, tvarkingai. Uždegta daug žvakelių, gražiai papuošta. O ne taip, kaip dažnai tenka matyti, kad kapas tiesiog paverčiamas, nepabijosiu pasakyti šito žodžio, šiukšlynu. Tada prinešama daug ir bet ko“, – pabrėžia A.Plindinas.

Pasak jo, galima iš viso išvengti dirbtinių gėlių kompozicijų – galima papuošti sausuolėmis arba pasodinti gyvų gėlių, tačiau reikia pasiruošti, kad pastarosios tokiu metu gražiai atrodys vos kelias dienas.

Tačiau yra ir tokių gėlių, kurios peržiemos ir gražiai atrodys iki pat Motinos dienos. Viena iš jų – erikinių šeimos gėlės, ypač – viržiai. Tiesa, reikia mokėti juos tinkamai pasodinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas