Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:18

Restoranų kaimynystė Naujamiesčio gyventojams nemiela: jie nepatenkinti kvapais, bet ir patys sulaukia priekaištų

Vilniaus Naujamiestyje esančios Naugarduko gatvės vienas iš namų pirmajame aukšte turi net tris populiarias vietas – vyninę ir du restoranus. Tačiau virš jų gyvenantys žmonės sako nesidžiaugiantys tokia kaimynyste, kadangi jiems tenka nuolat kęsti nemalonius kvapus. Verslininkai tikina pateikę jau ne vieną pasiūlymą, kaip situaciją išspręsti, tik sutarimo su gyventojais nepavyksta pasiekti. Institucijos skėsčioja rankomis ir tikina, kad jos kištis negali.
Naugarduko g.12
Naugarduko g.12 / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Į 15min kreipėsi Naugarduko gatvės vieno daugiabučio gyventojai, kurie pasakoja jau kelerius metus kenčiantys dėl didelės jų name įsikūrusių restoranų skleidžiamos smarvės.

Kvapai iš restoranų, bet nemalonūs

Pirmajame šio namo aukšte yra apie 500 kv. m komercinės paskirties patalpų. Jų savininkas, kaip pasakoja gyventojai, išnuomojo jas čia įsikūrusios vyninės savininkui, o šis, pasilikęs tik dalį, kitas patalpas pernuomojo dviem restoranams.

Kaip tik šių įsikūrimas, sako gyventojai, ir tapo jų kasdiene problema – esą restoranai „be jokių derinimų su gyventojais pasijungė savo virtuvių išmetamąsias angas į daugiabučio toms patalpoms kvėpuoti (ne gaminti, o tiesiog orui į patalpas patekti) skirtą ventiliacijos šachtą, kuri neatitinka net elementariausių restoranams reikalingų ventiliacijos aukštingumo ir išpūtimo kriterijų“.

O tos šachtos kaminas, sako vietiniai, išeina tiesiai sulig daugiabučio 4 a. langais, todėl esą tiek 4 aukšto gyventojai, tiek ir visi kiti čia gyvenantys kiekvieną dieną nuo ryto iki vėlumos gyvena „nepakeliamoje restoranų virtuvių išmetamų kvapų smarvėje“.

Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Naugarduko g.12
Skirmantas Lisauskas/ BNS nuotr./Naugarduko g.12

Anot gyventojų, kiekvienas jų namų slenkstį peržengiantis svečias iš karto pajunta tuos nemalonius kvapus. Jau nekalbant apie tai, kad esą būti balkonuose yra beveik neįmanoma.

Kvapų šaltinį nustatė

Gyventojai pasakoja apėję visas įmanomas instancijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai