Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 05 09

Kalbos premijos laureatu tapo Kaliningrado srities lietuvių kalbos mokytojų asociacijos pirmininkas Aleksas Bartnikas

Pirmadienį Seimo Lituanistikos tradicijų ir paveldo įprasminimo komisija keturioliktuoju Kalbos premijos laureatu paskelbė Kaliningrado srities lietuvių kalbos mokytojų asociacijos pirmininką Aleksą Bartniką. Premiją Komisija visų balsais nutarė jam skirti už ilgametį lituanistikos, etnokultūros ir lietuvių kalbos mokymo plėtojimą Kaliningrado srityje.
Aleksas Bartnikas
Aleksas Bartnikas / Kaliningrado regioninės lietuvių kalbos mokytojų asociacijos nuotr.

Žodžio laisvės gynėjos, labdaros organizatorės Felicijos Bortkevičienės (1873–1945) atminimą įamžinanti premija skiriama už reikšmingą lituanistinę veiklą Lietuvos ir užsienio šalių piliečiams, organizacijoms, institucijoms.

A.Bartnikas (g. 1944 m. Kuišių kaime, Prienų raj.) vadovauja Kaliningrado srities lietuvių kalbos mokytojų asociacijai daugiau nei 10 metų ir labai prisideda prie lietuvių kalbos bei etnokultūros mokymo, padeda Kaliningrado srities lietuviams pažinti Lietuvos kultūrą ir istoriją, populiarina jos kultūrinį paveldą ir nacionalines tradicijas.

Puoselėdamas lietuvių kalbą ir tradicijas A.Bartnikas ypatingą dėmesį skiria darbui su vaikais ir jaunimu. Dėl aktyvios ir kryptingos A.Bartniko veiklos Kaliningrado srityje ne tik vietos lietuviams, bet ir skirtingų tautybių gyventojams jau gerai žinomi Kristijone Donelaičio, Martyno Mažvydo, Liudviko Rėzos, Vydūno vardai.

A.Bartnikas apdovanotas Kaliningrado srities gubernatoriaus garbės medaliu (2007), Tautinių mažumų ir išeivijos departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės garbės aukso ženklu „Už nuopelnus“ (2009), Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu (2011).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas