Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 27

Kalėdiniai blokpostai baigė darbą: vieni juos įveikė tik su santuokos liudijimais, kitiems pakako nuotraukų telefone

Pareigūnai ir jų pagalbininkai sekmadienio vakarą baigė kontroliuoti, kaip gyventojai laikosi įpareigojimų be svarbios priežastis nekeliauti iš vienos savivaldybės į kitą.

Ačiū už darbą. Jūs laisvi, likit sveiki. Taip sostinės policininkų pora sekmadienio vakarą atsisveikino su trim Lietuvos šauliais, talkinusias jiems prie Nemenčinės, kelyje Pabradė–Vilnius, buvusiame kontrolės punkte.

Blokpostas čia veikė iki sekmadienio vakaro, beveik 21 valandos.

Paskutinę kontrolės punkto valandą tikrintojų darbą čia stebėjo ir 15min.

Nemenčinės plente dirbę du policininkai ir trys jiems talkinę šauliai minėjo, kad tikrinamo transporto pikas buvo sekmadienį per pietus. Pavakarę grįžtančiųjų į sostinę srautai mažėjo, o vakare transporto priemonės jau buvo pavienės.

Kelios dešimtys vairuotojų ar ekipažų į sostinę išsiruošė be rimtų reikalų, tad ties Nemenčine jiems teko apsisukti ir keliauti atgal, arba ieškoti nelegalių aplinkkelių. Tuo metu tūkstančiai kitų eismo dalyvių be vargo įveikė blokposto užduotis. Vieniems teko parodyti net santuokos liudijimą, kad Vilniuje jų laukia vyras arba žmona. Kitiems pakako nuotraukų mobiliajame, kuriose buvo perfotografuoti nuosavybės, nuomos, darbo ar kiti teisiniai dokumentai. Kitaip tariant, bet kokia forma pateikti duomenys apie Vilniuje turimą nekilnojamąjį turtą, nuolatinę gyvenamąją ar darbo vietą tikrintojams tiko: po keliolikos sekundžių ar, blogiausiu atveju, poros minučių pasiaiškinimų žmonės galėjo tęsti kelionę.

Sekmadienį įvairiomis kryptimis vykusių, tačiau nepraleistų vairuotojų apibendrinta statistika turėtų būti viešinama pirmadienį. Kaip jau skelbta, antrąją Kalėdų dieną, šeštadienį, dėl galiojusio draudimo vykti į kitas savivaldybes patikros postuose nepraleista daugiau nei 3,3 tūkst. automobilių.

Judėjimo kontrolė šalyje prasidėjo nuo gruodžio 16 d., kai iš viso Lietuvoje buvo įrengta apie 250 kontrolės postų, judėjimo kontrolei užtikrinti pasitelkta apie 1 500 policijos pareigūnų.

Policija organizavo stacionarius kontrolės postus visų šalies savivaldybių centrų prieigose, kuriuose kontroliuojamos įvažiuojančios į miestus transporto priemonės. Dalis įvažiavimų užtverta techninėmis priemonėmis, kai kur įrengiamos stebėjimo kameros ar statomi draudžiamieji ženklai.

Kiekviename poste dirbo mažiausiai du pareigūnai, o didelio eismo intensyvumo postuose pasitelkiami policijos rėmėjai, šauliai, karo policininkai.

Anksčiau skelbtas toks per didžiąsias metų šventes aktualus blokavimo postų darbo grafikas:

nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki gruodžio 27 d. 21 val.

nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas