Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 17

Kalvarijos meras savivaldybėje elgiasi lyg savo dvare

Kunigaikščiu viename Tarybos posėdžių išvadintas Kalvarijos savivaldybės meras Vincas Plikaitis įrodė, kad jis tikrai ne toks – iki kunigaikščio jam labai toli, mat savo elgesiu jis labiau panašus į smulkų dvarininkėlį, kuris savivaldybės administracijos pastate elgiasi kaip savo nuosavose valdose. 
Konservatorių partijos susiritikimas su rinkėjais Kalvarijų savivaldybės foje
Konservatorių partijos susiritikimas su rinkėjais Kalvarijų savivaldybės foje / Suduvis.lt nuotr.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas, nenorėdamas į administracijos posėdžių salę įsileisti opozicinės partijos, skubiai organizavo savivaldybės ugdymo ir kultūros įstaigų vadovų susirinkimą.

Po visą Lietuvą su komanda važinėjantis ir savo programą pristatantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis Gabrielius Landsbergis su Kalvarijos krašto žmonėmis buvo priverstas bendrauti savivaldybės fojė, nes į savivaldybės administracijos posėdžių salę niekas neįleido. Naują programą Lietuvai G.Landsbergis pristatinėja su gausia komanda, kurioje yra ir buvusi europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Vytautas Kernagis ir kiti, kuriems su gyventojais teko bendrauti stypsant prie laiptų turėklų savivaldybės fojė.

Pastypsoti į susitikimą buvo atvykusi ir Kalvarijos savivaldybės administracijos direktorė Jurgita Čerkauskienė, kuri šiandien redakcijai tvirtino, jog salė nebuvo derinta nei su meru, nei su administracijos direktoriumi, nei su vicemeru. Tuo metu joje vyko kitas renginys – išplėstinis švietimo, kultūros ir sporto įstaigų vadovų bei Tarybos narių pasitarimas.

Suduvis.lt nuotr./Konservatorių partijos susiritikimas su rinkėjais Kalvarijų savivaldybės foje
Suduvis.lt nuotr./Konservatorių partijos susiritikimas su rinkėjais Kalvarijų savivaldybės foje

„Pagal bendrai nusistovėjusią praktiką, aš, kaip Tarybos narys, turintis teisę gauti salę susitikimams su rinkėjais, prieš tris dienas specialiame registracijos žurnale užsirašiau posėdžių salę nuo 16 iki 18 valandos, – pasakojo už šį renginį atsakingas Kalvarijos savivaldybės tarybos narys, buvęs meras Valdas Aleknavičius. – Ketvirtadienio rytą atėjęs pasiėmiau raktą, pasirašiau, kad jį gavau, tačiau po poros valandų sulaukiau sekretorės skambučio, kad grąžinčiau raktą, nes meras organizuoja Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto posėdį.

Nė vienoje savivaldybėje taip nevyksta, kad darbo laiku rinkiminė programa vyktų savivaldybės administracijos salėje. Taip, atvažiuoja ir kitų partijų atstovai, bet iš anksto praneša, susiderina, kada su meru susitiks, – sakė V.Plikaitis.

Pats esu šio komiteto narys, bet nieko apie tai nežinojau. Pagal Kalvarijos savivaldybės tarybos veiklos reglamentą komiteto pirmininkas posėdžius šaukia prieš paskelbtą Tarybos posėdį ir ne vėliau kaip prieš dvi darbo dienas iki komiteto posėdžio pradžios paskelbia jo darbotvarkę savivaldybės interneto svetainėje. Viso šito nebuvo padaryta. Kiek kalbėjau su įstaigų vadovais, visi jie buvo sukviesti tik tą pačią dieną prieš pietus“.

Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėja Danutė Lisauskienė patvirtino, jog ryte atėjusi administracijos direktorė pranešė jai, kad meras organizuoja pasitarimą ir liepė skubiai 15.30 valandai sukviesti įstaigų vadovus.

„Neįsivaizduoju, kodėl merui taip staiga prisireikė organizuoti susirinkimą. Pasiekimų aptarimą su įstaigų vadovais mes buvome padarę jau birželio 9 dieną. Vadovai tada atvyko gerai pasiruošę: su skaidrėmis, su išsamiomis ataskaitomis, viskas vyko pagal ministerijos nurodymą – „ką padarėme kitaip“. Todėl nebuvo būtinybės dar kartą apie tai kalbėti, – sakė D.Lisauskienė, turėjusi dar kartą sukviesti ugdymo įstaigų vadovus. – Ketvirtadienio posėdyje dar buvo kalbama ir apie Joninių organizavimą bei vykimą į Dainų šventę“.

Meras Vincas Plikaitis tvirtino apie G.Landsbergio vizitą savivaldybėje sužinojęs tik ketvirtadienį po darbo, kai renginys jau buvo pasibaigęs: „Ar buvo suplanuotas susitikimas su meru? Su administracijos direktore? – retoriškai klausė meras, akivaizdžiai piktindamasis, kad su juo, kaip meru, G.Landsbergio vizitas nebuvo suderintas. – Nė vienoje savivaldybėje taip nevyksta, kad darbo laiku rinkiminė programa vyktų savivaldybės administracijos salėje. Taip, atvažiuoja ir kitų partijų atstovai, bet iš anksto praneša, susiderina, kada su meru susitiks.“

Redakcijai teko vietoje G.Landsbergio komandos aiškinti, kad jo susitikimų tikslas – ne su merais, bet su paprastais žmonėmis susitikti, todėl tikriausiai ir nesiprašo į priėmimus pas merą.

Suduvis.lt nuotr./Konservatorių partijos susiritikimas su rinkėjais Kalvarijų savivaldybės foje
Suduvis.lt nuotr./Konservatorių partijos susiritikimas su rinkėjais Kalvarijų savivaldybės foje

„Su gyventojais susitikti yra skirtos parapijos ir kultūros centrų salės. Mes esame šių namų šeimininkai ir planuojame savo darbą taip, kaip reikia, neprivalėdami duoti ataskaitų suduvis.lt, – merui konkretumo stokos neprikiši. – O Tarybos nariams yra skirtas Tarybos narių kabinetas, kur jie gali susitikti su rinkėjais.“

„Aš pats rinkiminių susirinkimų šioje salėje tikrai neorganizuoju. Ir iš viso su gyventojais nieko nesu šioje salėje organizavęs, – patikino V.Plikaitis. – Tam yra skirtos parapijos ir kultūros centro salės.“ Tačiau, kaip matome vienoje iš savivaldybės puslapio paimtų nuotraukų, sau meras leidžia organizuoti darbo valandomis popietes savivaldybės posėdžių salėje, tik kitiems – šiukštu.

„Laisvės pikniko reikia ir Kalvarijoje“, – skirstydamiesi kalbėjo žmonės. Dabar pagal vietos karaliukų tradicijas merui V.Plikaičiui belieka tik gerai įsižiūrėti į dalyvavusiųjų veidus, kad išsiaiškintų, kur tie žmonės dirba, ir griežtai pasikalbėtų su jų vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas