Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 05

Kandidatas į Klaipėdos merus A.Petrošius tikisi patekti į antrąjį turą

Sekmadienį uostamiesčio Muzikos centro apylinkėje balsavęs konservatorių kandidatas į merus Audrius Petrošius sakė besiviliantis patekti į antrą rinkimų turą.
Rinkimai Klaipėdoje
Rinkimai Klaipėdoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žinoma, kaip ir kiekvienas kandidatas, matyt, pirmiausiai sau kelia tikslą patekti į kitą turą. Darėme viską su komanda, kad taip ir būtų, o dabar viskas jau rinkėjų valioje“, – po balsavimo žurnalistams sakė politikas.

Uostamiesčio meras, anot jo, turi būti energingas, ambicingas, kompetentingas ir gebėti suburti žmones bendram tikslui.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas nemano, kad jam rinkimuose galėjo sutrukdyti buvusiam konservatorių frakcijos Seime nariui Kristijonui Bartoševičiui pareikšti įtarimai ikiteisminiame tyrime dėl galimo mažamečio ir nepilnamečio seksualinio prievartavimo bei tvirkinimo.

„Aš manau, kad Lietuvos rinkėjas yra pakankamai išsilavinęs, kad vis dėlto atskirtų asmenis nuo asmenų, asmenis nuo organizacijos, ir galvoju, kad Klaipėdoje, bent jau kiek teko vaikščioti pas žmones ir bendrauti su žmonėmis, tai tos skirtys yra gana aiškios. Bent jau su manim nepasirodė, kad būtų tapatinami šitie visi dalykai“, – kalbėjo A.Petrošius.

Jo teigimu, TS-LKD šiuose rinkimuose tikisi iškovoti bent šešias vietas Klaipėdos taryboje – ne mažiau, nei 2019 metais.

„Maksimalių lūkesčių neužsibrėžėme, bet, kaip ir kiekviena komanda, stengiamės atsispirti nuo praėjusių rinkimų, tai yra rodiklis, kaip rinkėjai vertina buvusią mūsų komandos veiklą. Turime ambiciją sau surinkti ne mažiau balsų nei buvo praėjusiuose rinkimuose“, – sakė A.Petrošius.

Apie galimas koalicijas bus galima kalbėti paaiškėjus rinkimų rezultatams, tačiau aišku, kad TS-LKD yra pasirengę bendradarbiauti su visomis politinėmis jėgomis, sako A.Petrošius.

„Pirmiausiai turi pasibaigti rinkimai, turime matyti visą dėlionę ant stalo, iš tikrųjų nėra niekam uždarytos durys – demonstruojame atvirumą ir rinkiminiame procese, lygiai taip pat ir po rinkimų demonstruosime atvirumą ir kalbėsime su visais“, – sakė A.Petrošius.

Tarybų ir merų rinkimai vyksta 60-yje Lietuvos savivaldybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas