Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 15

Karantino prievolės virsta rekomendacijomis, bet už vienos nesilaikymą vis tiek baus

Šią savaitę Lietuvoje baigiasi karantinas ir dėl koronaviruso lieka galioti ekstremalioji situacija. Po to daugelis taisyklių taps rekomendacijomis. Tiesa, už vienos iš rekomendacijų nesilaikymą vis tiek grės baudos.
Ukmergė sušvelninto karantino metu
Ukmergė sušvelninto karantino metu / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Į Lietuvą vis dar lieka uždrausta atvykti iš Švedijos, Portugalijos ir Jungtinės Karalystės. Tiesa, Lietuvos piliečiai atvykti gali, tačiau privalo grįžę dvi savaites izoliuotis.

Iš Belgijos atvykti leidžiama ne tik Lietuvos piliečiams, tačiau atvykus taip pat privaloma 14 dienų izoliacija.

Kaip pirmadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, po to, kai bus panaikintas karantinas, bus tvirtinamas paveiktų šalių sąrašas.

„Tai reikš, kad asmenys, kurie bus grįžę iš paveiktų šalių, per 48 val. nuo atvykimo turės registruotis Nacionaliniame visuomenės sveikatos centre ir bus laikomi turėjusiais sąlytį – aukštos rizikos užsikrėsti. Jiems bus taikoma izoliacija“, – aiškino ministras.

Jis tvirtino, kad izoliuotis bus rekomenduojama, o ne nurodoma. Tačiau, skirtingai nei kitų rekomendacijų, izoliacijos nurodymo nesilaikymas gali baigtis bauda ar net teistumu.

„Tai yra rekomendacija tas izoliacijos taikymas, tačiau, jei vis tik paaiškėtų, kad asmenys izoliacijos nesilaikė ir dėl jų kaltės bendraujant, turint simptomų būtų užkrėsti kiti asmenys arba blogiausiu atveju tiems kitiems asmenis įvyktų kažkokios tikrai rimtos komplikacijos, tai jiems galėtų būti taikoma tiek administracinė, tiek baudžiamoji atsakomybė“, – teigė ministras.

Taigi, nepaisant to, kad izoliacijos laikymasis liks tik rekomenduojamas, ministras ragino jos primygtinai laikytis.

Viešose vietose, ypač patalpose, veido kaukes dėvėti taip pat liks rekomenduojama. Už šios rekomendacijos nesilaikymą baudžiama nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas