Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 14

Kariai padės VSAT pareigūnams organizuoti sanitarinius-informacinius postus Lietuvos pasienyje

Šeštadienį, gavus LR Vidaus reikalų ministerijos prašymą, papildomai aktyvuotos trys Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinėse pajėgos budinčios Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) rinktinės. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Rukloje esantis mokomasis pulkas ruošiasis priimti  NATO karius
Asociatyvi nuotrauka: kariai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pagrindinė karių užduotis – padėti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnams organizuoti 10-ties sanitarinių informacinių postų veiklą (vykstančiųjų per valstybės sieną informavimas, profiliavimas, registravimas) prie Europos Sąjungos vidaus sienų.

Planuojama, kad užduotį vienu metu visose numatomose pasienio užkardose kartu su Valstybės sienos apsaugos (VSAT) pareigūnais vykdys apie 50 karių. Užduočiai atlikti aktyvuoti KASP Dainavos apygardos 1-oji rinktinės (Alytus), Vyčio apygardos 1-oji rinktinės (Panevėžys) ir Prisikėlimo apygardos 6-oji rinktinės (Šiauliai) kariai. Kariai užduotis atliks kartu su policijos, VSAT bei kitų reikiamų tarnybų pareigūnais.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Lietuvos–Latvijos pasienyje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Lietuvos–Latvijos pasienyje

Sanitarinius – informacinius postus kariai padės organizuoti Pūškų (Vilniaus r.), Šiaulių, Palangos ir Kalvarijos pasienio užkardose.

Lietuva dėl koronaviruso grėsmės šeštadienį atnaujina vidinių Europos Sąjungos sienų su Lenkija ir Latvija kontrolę.

„Tai įvyks nuo šeštadienio, kovo 14 dienos, 18 valandos. Tokias priemones taiko mūsų kaimynai, manome, kad tai yra tikslinga“, – žurnalistams spaudos konferencijoje prie Vyriausybės šeštadienį sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rita Tamašunienė
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rita Tamašunienė

Ji taip pat teigė, kad bus draudžiama į Lietuvą atvykti visiems užsieniečiams, išskyrus tuos, kurie turi leidimus dirbti šalyje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas teigė, kad judėjimas tarp Lenkijos ir Lietuvos galės vykti tik per Kalvarijos kontrolės punktą.

„Vykimas per Lietuvos ir Lenkijos sieną bus vykdomas tik per Kalvarijos kontrolės punktą“, – žurnalistams prie Vyriausybės sakė pasieniečių vadas.

Penktadienį apie sienų uždarymą užsieniečiams dešimčiai dienų pranešė Lenkija, taip pat tą patį padariusios Čekija ir Slovakija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas