Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 03 /14:38

„Bus šiokia tokia žala“: kariuomenės vadas nutraukia buto nuomos sutartį su sūnumi

Kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys antradienį pranešė nutraukiantis buto nuomos sutartį su sūnumi ir nebegausiantis vadinamųjų butpinigių, tačiau liks tame bute gyventi Jis tai padarė po to, kai 15min paviešino šią istoriją. V.Rupšys nemato pagrindo trauktis iš pareigų.

15min antradienį skelbė, kad kariuomenės vadas generolas Valdemaras Rupšys ne rinkos kaina nuomojasi butą iš savo sūnaus, o už tai sumoka vadinamaisiais butpinigiais, kuriuos gali gauti tarnybos vietoje nuosavybės neturintys kariai.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Valdemaras Rupšys
Lukas Balandis / BNS nuotr./Valdemaras Rupšys

Į tai vėliau reagavo ir Seimo nariai, ir ekspertai, taip pat pasisakė ir Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, prezidentas Gitanas Nausėda, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Bus šiokia tokia žala“

Antradienį po pietų nuotolinę spaudos konferenciją, kadangi šiuo metu vieši Islandijoje, surengęs A.Rupšys pranešė, kad nuomos sutartį su sūnumi nutraukia ir butpinigių nebegaus.

„Dėl kilusio šurmulio aš šiandien sutartį nusprendžiau nutraukti. Toliau liksiu pas jį gyventi ir negausiu nuompinigių“, – žurnalistams antradienį sakė V.Rupšys.

„Taip klausimas išsisprendžia, bet man finansiškai, aišku, bus šiokia tokia žala“, – pridūrė jis.

Vis dėlto, pasak generolo, „šitas pavyzdys“ turėtų paskatinti politikus peržiūrėti socialines garantijas kariams, nes už „400, 500 eurų išsinuomoti tokiame mieste kaip Vilnius tinkamą būstą neįmanoma“.

„Esu situacijos įkaitas“

V.Rupšys pabrėžė, kad butą sostinėje iš savo sūnaus už vadinamuosius butpinigius nuomojosi teisėtai, pagal įstatymus.

„Morališkai ir etiškai aš nuomojausi iš atskiro ūkio arba šeimos subjekto, jis su manimi negyvena ir yra nuo manęs nepriklausomas (...) Mokėjau beveik perpus pigiau negu jis būtų išnuomojęs kitam, tai aš nesijaučiu padaręs kažkokią moralinę žalą“, – kalbėjo kariuomenės vadas.

Jis taip pat dar kartą patikino nematantis jokio interesų konflikto ir esantis „situacijos įkaitas“.

„Bajorų kalvose dviejų kambarių būsto nuoma kainuoja apie 700 eurų, aš moku 445 ir jeigu būčiau permokėjęs arba pasiūla būtų didesnė už paklausą nuomai, tai aš sakyčiau, kad kažkuo nusižengiau (...) Aš paprasčiausiai esu šitos situacijos įkaitas, nes neturime būsto ir esu priverstas ieškoti būdų, kaip ir kur gyventi – galiu, aišku, stoty, galiu gatvėje, palapinėje“, – teigė V.Rupšys.

Nemato reikalo trauktis

Kariuomenės vadas, be kita ko, sakė nematantis priežasties dėl šios istorijos pasitraukti iš pareigų.

„Aš nesu politikas ir nesu politinės partijos ar opozicijos vadovas, kad galėčiau trauktis. Aš turiu tiesioginius viršininkus ir yra aiškiai numatytos paskyrimo ir kitos procedūros, kurios susijusios su kariuomenės vado pozicija. Klausimas (dėl atsistatydinimo – red. past.) yra įdomus, ir, mano asmeniniu vertinimu, jei tai teisėta ir tai nėra, kaip aš vertinu, joks pažeidimas, aš nematau priežasties“, – pažymėjo V.Rupšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas