Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Karštos pratybos: Viešojo saugumo tarnyba su policija Rukloje malšino protestuotojų riaušes

Grupė žmonių, nepatenkintų gyvenimo sąlygomis, dujomis ir guminėmis lazdomis apsiginklavę policijos ir viešojo saugumo tarnybos būriai, specialiųjų tarnybų sirenos. Ruklos pabėgėlių centro prieigose ketvirtadienį buvo karšta – viešojo saugumo tarnyba kartu su Lietuvos policija surengė pratybas, kurių metu buvo rengiamasi masinių neramumų malšinimui.

Aikštelėje prie Ruklos pabėgėlių centro grupelė sportine apranga vilkinčių asmenų rankose spaudžia sviesti paruoštus daiktus. Netrukus iš už pastato kampo išnyra dar apie 100 žmonių, skanduojančių žodį „laisvė“. Visi jie – iš pabėgėlių centro pasišalinę gyventojai, nusprendę sukelti neramumus dėl jiems netinkamų gyvenimo sąlygų.

Neilgai trukus pratybų scenarijus pasisuko panašia linkme, kokią galima buvo pamatyti ne pratybų metu 2021 metais vykusiose riaušėse prie Seimo. Į policijos automobilius buvo svaidomi įvairūs daiktai, protestuotojai šaukė ant pareigūnų, netgi bandė apversti automobilį. Malšindami protestuotojus VST pareigūnai naudojo vandens patrankas, gumines lazdas bei apsauginius skydus. Buvo įvestas planas „Vėtra“.

Anot viešojo saugumo tarnybos vado pavaduotojo Arūno Paulausko, pratybų tikslas – identifikuoti veiklos trūkumus, patikrinti VST ir policijos komunikavimo efektyvumą, kad prireikus veikla būtų sklandi.

Pratybose dalyvavo viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, policijos pareigūnai bei Lietuvos šaulių sąjungos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas